Szabadidő
Szponzorált tartalom

Ez most a trend a konditermekben

A fitneszedzésen sem lehetsz slampos, sőt, ha valahol, akkor itt kell igazán megmutatnod, hogy nemcsak a fizikai kondíciód tartod frissen, hanem a „trendkövető szenzorjaid” is. Íme, a második félév és 2021 elejének edzőtermi divatja.

A fitnesz-szerelések már régóta nem csak arról szólnak, hogy praktikus, sportolásra alkalmas öltözékként eltakarják a tested. Státuszszimbólum és egyben az önkifejezés trendi módja az edzőruha, ezért ha igazán adsz magadra, akkor legalább annyit kell törődnöd a megjelenéseddel, amikor kocogni indulsz a városban, mintha egy elegáns partimeghívásnak tennél eleget. Megmutatjuk, az év hátralévő részében és jövőre mik lesznek a legelőremutatóbb fitneszdivatok.

Mutasd, miben hiszel – sportruhák környezetbarát anyagokból

Idén és jövőre is elsőszámú topic a fenntartható fejlődés és a környezettudatosság, és ez a szellemiség elemi erővel veszi birtokba a konditermek világát is. Az újrahasznosított nejlon, az organikus pamut, a környezetbarát gyártók és eco-brandek, valamint az upcycling poliészter lesznek azok a bűvös szavak, amik mentén a sportruházati trendek szerveződnek. A Google keresőjében az edző- és futócipő mellé idén például már másfélszer annyian ütötték be a recycled és sustainable (magyarul fenntartható) kifejezéseket, mint tavaly, és semmi jele nem mutatkozik annak, hogy ez a trend ne erősödne még nagyobb intenzitással a közeljövőben. Egyszóval keresd azokat az edzőcuccokat, amik megfelelnek a környezetbarát kívánalmaknak, és máris divatossá válsz.

Ha komolyan veszed a természet védelmét, környezetbarát anyagokból készült edzőruhát választasz 2020-ban - és jövőre is!

Ha komolyan veszed a természet védelmét, környezetbarát anyagokból készült edzőruhát választasz 2020-ban – és jövőre is!

Aerobic reloaded – újra hódítanak az egyrészes edzőruhák

Emlékszik még valaki a 80-as évek neonfényű, fémes csillogású aerobic ruháira? Igen, azokról az elképesztő darabokról van szó, amiknek a bikinivonala majdnem hónaljig ért, hátul pedig egy semminél alig vastagabb pántocska vágott be. Nos, ezek az egyrészes dresszek visszatérőben vannak, de szerencsére jóval diszkrétebb és korszerűbb szabással: a trendi verzió már takarja a combot és a vállakat is, sőt nemritkán bokáig is leér. Egyébként ez nem is olyan nagy baj, mert így egy rendkívül jól hordható edzőtermi ruhát kapunk, ami sok helyzetben jóval komfortosabb és praktikusabb viselet, mint a haspóló vagy a sportmelltartó.

Praktikus darab, bár mintha egyszer már kiment volna a divatból... Idén az egyrészes dressz a nagy visszatérő! (fotó:profimedia.hu)

Praktikus darab, bár mintha egyszer már kiment volna a divatból… Idén az egyrészes dressz a nagy visszatérő! (Fotó: profimedia.hu)

Ragyogj! – Luxi kelmék izzadáshoz

Ironikus módon a takarékos és környezetbarát vonallal párhuzamosan a szemérmetlenül drága, pazarló „luxi trend” is előretör a fitnesztermek parkettjén. A felsőbb osztály a teljesen új fejlesztésű, high-tech poly-blend anyagokból készült, igencsak borsos árú ruhákat veszi majd, illetve bármit, ami legalább az eredeti kínai selyem finomságához és értékéhez fogható.

Hordható high-tech

A különféle fitnesz okoskütyük divatja továbbra is hódít, ami a teljesítmény szempontjából még akár üdvös is lehet. A kutatások ugyanis azt bizonyítják, hogy ha valaki állandó megfigyelés alatt tartja a mozgásmennyiséget és a szervezete reakcióit, akkor mindig egy kicsit többet és jobbat akar nyújtani, és rendkívül motiválttá válik, hogy saját rekordjait újra és újra megdöntse. Emellett az okoskütyük – legfőképpen természetesen az okosórák – gyakorlatilag már a sportruházat elengedhetetlen kiegészítőjévé váltak, így aztán 2021-ben a trendiség minimum követelménye lesz, hogy a te karodon is fityegjen egy ilyen, ha kell, ha nem.

A csúcstechnika részévé válik az edzéseinknek - az okosórák és más kütyük mellett egyre többen tréningeznek ilyen okostürkör előtt, ami szinte ellátja egy személyi edző feladatát.

A csúcstechnika részévé válik az edzéseinknek – az okosórák és más kütyük mellett egyre többen tréningeznek ilyen okostükör előtt, ami szinte ellátja egy személyi edző feladatát.

Okosruhák

Az okoskütyük mellett az okosruhák ideje is elérkezett, bár valószínűleg nálunk ezek a szerkók idén és jövőre sem terjednek el még széles körben. De miről is van szó? Egyes innovatív gyártók olyan ruhát tudnak már készíteni, amely figyelemmel követi a viselője mozgását, kielemzi azt, és javaslatot tesz, hogy lehetne javítani az edzések hatásfokán, sőt arra is, hogy az illetőnek milyen ruha illene legjobban az igényeihez. Természetesen ez a trend is – mint a legtöbb fitneszirányzat – Amerikából indul, ezért egy ideig eltart, mire átér az óceánon és betör a Kárpát-medencébe. Türelem, előbb utóbb garantáltan megjelenik majd nálunk is – addig is használjuk a megszokott, „analóg” gönceinket az edzéshez!

Egy trendi fitneszfilozófia

Végül pedig fogadj el tőlünk egy korszerű edzésbölcsességet is: a kitartást és az erőt nem a ruhától kapod. Mindkettő benned van, és sosem megy ki a divatból.

 

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top