nlc.hu
Szabadidő

Indián nyár novemberben

Édes november: kedden még visszatér az indián nyár, akár 22 fok is lehet

A legmagasabb nappali hőmérséklet akár 17-22 fok körül is alakulhat, de ködös időjárásra kell számítani.

Ma éjszaka többfelé képződik köd, sűrű köd elsősorban a főváros tágabb környezetében lehet. Kedden a nyugati és déli megyékben a ködfoltok feloszlását követően gyengén vagy közepesen felhős idő valószínű több-kevesebb napsütéssel. Eközben az ország északkeleti felén borult, párás, ködös időjárásra kell számítani, de a középső megyékben napközben csökkenhet a rétegfelhőzet kiterjedése.

Kedden akár 22 fok is lehet

Kedden akár 22 fok is lehet. Fotó: Unsplash

Kedden legfeljebb szitálás fordulhat elő a felhős tájakon. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.  A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet viszont a naposabb nyugati és déli tájakon 17 és 22, a tartósan borult országrészekben 10 és 16 fok között várható.

Kontinensünk északnyugati felének időjárását ciklonrendszer alakítja, amelynek középpontjai Izland térségében és a Norvég-tenger fölött találhatóak. Frontjai dél felé azonban egészen az Alpokig és a Vizcayai-öbölig nyúlnak, ennek megfelelően többfelé fordul elő eső, zápor. Jelentős mennyiségű csapadékot azonban csak a Brit-szigetekről jelentettek, ahol a hidegfront hullámot vetett. A ciklon melegszektorában, az Északi-tenger menti területeken enyhébb az idő az ilyenkor megszokottnál. A mediterrán térség és a Kelet-európai-síkság időjárását is egy-egy anticiklon alakítja, emiatt délen napos, keleten pedig borult, ködös az idő. Kedd estig a Kárpát-medence időjárását egyre inkább a délnyugat felől benyúló magasnyomás határozza meg.    

MTI/Országos Meteorológiai Szolgálat

Ne csak az idő, te is legyél pompás!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top