nlc.hu
Szabadidő

A LEGO szuper ajándék lehet a pasidnak vagy az apukádnak is!

Karácsonyi ajándék, aminek tuti, hogy a pasid/apukád örülni fog

Ki mondta, hogy a LEGO csak a gyerekeké lehet?

Közeleg a karácsony, és mivel most érthető okokból az utazás mint lehetőség kimarad a szórásból, más típusú ajándékokban érdemes gondolkodni. Például olyanokban, amelyek akár hosszabb időre is elfoglaltságot nyújtanak a négy fal között. Erre az egyik legjobb választás a LEGO lehet, a dán építőjátékot gyártó cég ugyanis ma már olyan készleteket is kínál, amelyek első sorban nem a gyerekeket, hanem a játékos lelkű felnőtteket célozzák meg.

Bár az nlc-n nem szeretjük megmondani, hogy kinek mi való, ebbe a gyűjtésbe azért inkább mégis olyan készletek kerültek be, aminek a legjobban talán az apukák, de mindenképpen a pasik fognak örülni a legjobban. Ettől, persze, nemtől és életkortól függetlenül mindenkit csak arra biztatnánk, hogy szabadidejében forduljon a LEGO felé, egyrészt mert jó móka, fejleszti a kreativitást, a végeredmény pedig akár a lakás dísze is lehet. Lássuk a legjobb „pasis” LEGO szetteket!

Száguldás, LEGO, szerelem

Kezdjük néhány bitang verdával, hiszen mi más pörgethetné fel a férfiak szívverését, mint néhány bikaerős autó vagy motor.

Világszerte óriási népszerűségnek örvendenek a Vin Diesel nevével fémjelzett Halálos iramban filmek, amelyekben a főszereplők mellett jó néhány komoly sport-, verseny-, és izomautó is megjelenik a vásznon. Közülük is kiemelkedik a főhős, Dom Toretto felmérgesített 1970-es Dodge Chargere, amelyet a rajongók már az első filmben a szívükbe zártak. A Lego Technic szériájából származó készlet 1077 darabból áll, működő hajtáslánccal és egy különleges kitámasztóval, amelynek segítségével ugyanúgy, két kerékre „ágaskodva” állíthatjuk ki a polcra, ahogy azt a Halálos iramban talán legikonikusabb jelenetében láthatták a nézők.

A legjobb LEGO-szettek kifejezettene férfiaknak

A LEGO Dodge Charger minden férfi szívét megdobogtatja (Fotó: LEGO)

A filmet készítő Universal Pictures olasz YouTube-csatornájára egyébként felkerült az egyik film előzetese is, az igazi járgányok helyett a LEGO-változatokkal érdemes megnézni.

A következő négykerekű LEGO csoda

A Lamborghini Sián szupersportkocsi annyira friss, hogy idén vehette volna át a slusszkulcsot az a 63 (!) tulajdonos, akik kifizették érte a nem kevesebb mint 3,7 millió dolláros vételárat. Magyarországon valószínűleg sosem fogunk ilyen járgányt látni az utakon, viszont minden vérbeli férfi szíve megdobbanna, ha eléjük tennénk a 3696 darabból álló Technic-készletet. A hibrid motorral szerelt szuperverda 818 lóerős teljesítményre képes, a LEGO változatban pedig megtekinthető mind a 12 darab, a motorban mozgó dugattyú, de a 8 sebességes szekvenciális sebességváltót is meg kell ám építeni, hogy működjön a járgány. Mivel Lamborghiniről van szó, az ajtók, természetesen, felfelé nyílnak.

Fotó: LEGO

Batman + LEGO = Batmobile!

Tim Burton 1989-es Batman című filmjében legalább olyan fontos szereplő volt a futurisztikus formatervű Batmobile, mint maga a Michael Keaton által megformált szuperhős. A LEGO tervezői is felismerték a szuperhősökben rejlő potenciált, ezért még tavaly, a film 30. Jubileumának alkalmából piacra dobták az eredeti Batmobile-szettet, amely a dánoktól megszokott részletgazdagsággal idézi fel az ikonikus filmes autót. A járgánynak a filmhez hasonlóan a repülőgépekhez hasonlóan nyílik a vezetőfülkéje, a több mint 3300 darabos készlethez pedig három különleges minifigura – Batman, Joker és Vicky Vale – is jár.

Fotó: LEGO

Ha négy kerék helyett a két kerék a menő

A férfiak szívét az autók mellett a motorok is meg tudják dobogtatni, pláne ha egy olyan legendás modellről van szó, mint a Harley-Davidson Fat Boy – ilyennel közlekedett Arnold Schwarzenegger is a Terminátor második részében. A LEGO Creator modellcsaládjába tartozó készlet 1023 darabból áll, a tervezők pedig a legapróbb részletekre is odafigyeltek, a dupla kipufogótól a „teli” felniken át egészen a sebességváltó kialakításáig – utóbbi egyébként a dugattyúkkal és a kormányrúddal együtt mozgatható is.

Fotó: LEGO

Hobbiépítészek figyelmébe

A LEGO egyik legjobb döntése volt az Architecture modellcsalád, hiszen ezekkel, a kifejezetten felnőtteknek szánt készletekkel az is belekóstolhat a LEGO élménybe, aki esetleg már túlkorosnak érzi magát például egy kalózhajó vagy egy Harry Potter-szett megépítéséhez. Az Architecture készletek picit letisztultabb formavilággal idézik meg a bolygó legjellegzetesebb épületeit.

Ilyen például az amerikai Fehér Ház, amely idén, a 2020-as amerikai elnökválasztás évében jelent meg. A Pennsylvania Avenue 1600-as szám alatt álló elnöki rezidencia építése közben bepillanthatunk az ovális irodába, de a keleti és a nyugati szárny, vagyépp a Jacqueline Kennedy nevét viselő kert is csak arra vár, hogy egy bekuckózós délutánon megépítsük a James Hoban által, neoklasszicista stílusban tervezett épületet.

Fotó: LEGO

Maradva az Egyesült Államok területén, egy másik jellegzetes amerikai szimbólum is bekerülhet most a lakásunkba. A New Yorkban álló Szabadság-szobor Franciaország ajándéka volt az Egyesült Államok függetlenségének századik évfordulójára. Érdekesség, hogy míg Lady Liberty alakját Frédéric Auguste Bartholdi szobrász, a belső szerkezetet maga Gustave Eiffel tervezte.

Fotó: LEGO

A LEGO Architecture változat bő 40 centiméter magas, amivel impozáns dísze lehet a lakásnak. A szettek egyik lényege, hogy valamivel bonyolultabb az építésük, mint a kifejezetten gyerekeknek szánt készletnek, így a Szabadság-szobrot is kifejezetten 16 évnél idősebbeknek ajánlják.

Egy régi és egy modern aréna

Idén november 27-én dobta piacra a LEGO minden idők legnagyobb készletét, a római Colosseum elképesztő, több mint 9000 darabból álló mását. Erre már szinte azt mondanánk, hogy nem játék, 18 évnél idősebbeknek ajánlják, mivel ennek a megépítéséhez már komoly koncentrációra van szükség. Elképesztő méretű szett, amely már eleve 4 kisebb dobozban érkezik, az építmény pedig 27 centiméter magas és 52 centiméter széles. Apróság, de csodálatos kikacsintás a LEGO részéről, hogy a felépített Colosseum körül parkoló stilizált autók egyike éppen olyan szinű, mint a Fiat 500-as készletből megépíthető olasz kisautó.

Fotó: LEGO

A modern kori gladiátorok pedig a világ egyik legismertebb fociarénájában, a Manchester United 110 éves, Old Trafford nevű stadionjában mérkőznek, egy pasinak pedig mi lehetne a tökéletesebb ajándék, mint a neves focicsapat szentélyének megépítése? Bár kisebb, mint a Colosseum – szűk 4000 darabból áll – ez is elég impozáns méretű darab, amelyben olyan apró részletek is megjelennek, mint Sir Alex Ferguson és Sir Matt Busby szobra, a müncheni tragédiának emléket állító óra vagy a régi játékoskijáró.

Fotó: LEGO

Ha már gyerekként is ezzel játszott

A mostani harmincas-negyvenes generáció tagjai között már akadnak olyanok, akik gyerekként olyan szerencsések voltak, hogy a világ egyik legnépszerűbb videojáték-konzoljával, a Nintendo Entertainment Systemmel (NES) játszhattak. Számukra valóságos nosztalgiabomba lesz a LEGO Nintendo Entertainment System, amely egy korabeli tévére kötött konzol megépítését teszi lehetővé, mintegy 2646 darabból. A géphez persze tartozik controller és játékkazetták is, a legjobb azonban a tévé képernyője, amelyen megelevenedik a Super Mario című játék. Utóbbi egyébként kompatibilis az idén bemutatott LEGO Super Mario játékokkal, így a felnőttek és a gyerekek akár közösen is élvezhetik a LEGO élményt.

Fotó: LEGO

Még több LEGO az nlc-n:

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top