nlc.hu
Szabadidő

Rakonczay Gábor SUP expedíciója

SUP-pal akarja átevezni az Atlanti-óceánt Rakonczay Gábor

A magyar extrémsportoló másodszor vág neki a vakmerő expedíciónak.

Rakonczay Gábor egy speciális, általa épített SUP, vagyis egy szörfdeszka tetején állva akarja átevezni az Atlanti-óceánt számolt be róla a Fókusz. A magyar extrémsportoló csütörtökön utazott el a Kanári-szigetekre, hogy az ünnepek alatt felkészítse a SUP-ot az indulásra, majd az elkövetkezendő mintegy két hónapot az óceánon töltse. Ez lesz a kilencedik olyan karácsonya, melyet valamilyen expedíción tölt. 

Az evezés során a SUP mindössze 30-40 centire lóg ki a vízből. Gábor állva fog evezni reggeltől estig, kétóránként étkezéssel. Kabinja nem lesz, a szabad ég alatt alszik majd. Bár ilyet még soha, senki sem csinált, a sportoló két óceán-átevezéssel a háta mögött úgy véli, mindez szakmailag megvalósítható, ha orosz rulett lenne, nem kezdene bele.

Rakonczay Gábor

Rakonczay Gábor (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Rakonczay Gábor idén januárban egyszer már nekivágott az expedíciónak, ám akkor 160 megtett kilométer után azonban kénytelen volt visszafordulni, mivel a SUP tőkesúlya megsérült és szivárogni kezdett bele a víz. A sérült elemet azóta áttervezte, hogy sokkal stabilabb legyen. 

Gábor azért most indul útnak, mert ilyenkor a legnyugalmasabb a víz, nagyjából 4 olyan nap lesz, amikor igazán háborog majd a tenger, azonban fontos, hogy a hurrikánszezon kezdete előtt célba kell érnie – magyarázta Pintér László szakújságíró.

Rakonczay Gábor korábbi expedíciói

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top