nlc.hu
Szabadidő

Alaposan meglepődött a pincér, amikor meglátta, mennyi borravalót kapott

Kétmilliós borravalót kapott egy pincér

Nem is nagyon jutott szóhoz…

A New York-i Ulyiana Hrushchak az elegáns manhattani Lilly’s Cocktail and Wine nevű bárban dolgozik, ahol egyik este nem más ült le az asztalhoz, mint a stand-upos Robyn Schall – írja a Fox News weboldala. A komika korábban arra kérte a közösségi médiás követőit, hogy dobjanak össze némi pénzt, amivel a vendéglátóiparban dolgozókat támogathatnák a járvány ideje során.

Az akció olyan jól sikerült, hogy több mint 13 ezer dollár, azaz bő 3,8 millió forint jött össze a nemes célra. Schall az Instagram-oldalára fel is töltötte a videót, amelyen ebből az összegből 7000 dollárt, azaz több mint kétmillió forintot átnyújt Hruschchaknak.

A pincer el is képed: „te jó isten, ez komoly?” – kérdezi a vendéget.

„Igen, ez a tiéd, arra költheted, amire jónak látod” – válaszolja Schall. „Tudom, hogy most nehéz időket éltek.”

A komika elárulja Hrushchaknak, hogy a pénz nem tőle származik, hanem a rajongói gyűjtötték össze.

„Köszönöm nektek, nem is tudom, mit mondhatnék” – mondja a pincér a kamerába nézve.

Kétmillió forintnak megfelelő borravalót kapott egy pincér

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Schall egyébként a fennmaradó összeget is szétosztotta a bár dolgozói között. Mint később elárulta, múlt hét csütörtök reggel kérte a követőit az adakozásra és arra számított, hogy nagyjából ezer dollár körüli összeg gyűlik majd össze. Végül alaposan meglepődött, amikor meglátta, hogy a számláló már 13 000 dolláron áll.

A pincért megkereste a Bloomberg is, interjújában azt mondta, hogy a pénz egy részét Írországban élő családjának küldi majd, a maradékből pedig az elmaradt lakbérét és számláit tervezi rendezni.

Még több jótékonyság az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top