nlc.hu
Szabadidő

Iskolanyitás: rendkívüli szünet, ha kevés a diák

Rendkívüli szünet lehet az osztályban, ha túl kevés gyerek megy iskolába – emiatt azonban hosszabb lehet a tanév

Azoknak is be kellene járniuk pótlólag, akiket hétfőtől iskolába engednek a szülők.
iskola

Sok szülőt nyugtatott meg azzal Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár, hogy aki nem engedi még iskolába a gyerekét a járvány miatt április 19-én, a hiányzást igazolt hiányzásként kérheti elismertetni, a kormány ebből nem csinál politikai ügyet. Több szülő azonban arról számolt be a Facebookon, hogy olyan tájékoztatást kaptak az iskolától, miszerint nem ilyen egyszerű az ügy – értesült a telex.hu.

Több tankerület ugyanis azon az állásponton van, miszerint valóban maradhat otthon a gyerek, de amennyiben egy osztályban „túl sok” tanuló fog hiányozni, a pedagógusnak nincs lehetősége sem online, sem hibrid módon tanítani. Ezért az iskolának rendkívüli szünetet kell elrendelni az adott osztályban és a tanév ennek idejével meg fog hosszabbodni. Azaz ha valahol nem mennének be elegen, ott majd azoknak a gyerekeknek is be kell járniuk pótlólag, akiket most elengednének a szülei.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Olvass még az iskolanyitásról az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top