nlc.hu
Szabadidő

Minden, amit tudni szeretnél a Jóbarátok Reunionról

Közszolgálat: megválaszoljuk az összes égető kérdésedet a Jóbarátok Reunionról

A Jóbarátok visszatérése a képernyőre idővel olyanná vált, mint az euró bevezetése Magyarországon: már régóta erről beszélünk, azonban senki sem tudta, hogy mikor jön el a nagy pillanat. Jó hírünk van: a Jóbarátok nyert az euróval szemben, és már leforgott a reunion. Itt van minden, amit tudni lehet róla.

2021. április 11. piros betűs ünnep a Jóbarátok-rajongók körében. Annyi ígérgetés és megannyi halogatás (eredetileg már tavaly augusztusban szerették volna leforgatni) után végre felvették a Jóbarátok régóta ígérgetett visszatérését, megvolt az utolsó csapó, ez pedig azt jelenti, hogy már semmi sem állhatja útját a legendás színészek és karakterek nagy visszatérésének. Számos kérdés keringett a fejünkben a tévétörténeti jelentőségű eseménnyel kapcsolatban, és mivel úgy gondoljuk, hogy sok olvasónk is így van ezzel, megpróbáltuk megtalálni a válaszokat.

Minden Jóbarátok szereplő visszatér?

A kérdés jogos, ugyanis 2016-ban már volt egy kisebb volumenű Jóbarátok-találkozó, csakhogy azon Matthew Perry nem vett részt, így pedig nem lehetett teljes az élmény. A jó hír az, hogy ezúttal mindenki visszatér, így láthatjuk Rachelt (Jennifer Aniston), Joey-t (Matt LeBlanc), Phoebe-t (Lisa Kudrow), Monicát (Courteney Cox), Rosst (David Schwimmer) és Chandlert (Matthew Perry) is. Az HBO Max tolla vastagon fogott, amikor a csekket kiállította nekik ezért. A Variety információi szerint a szereplők fejenként 2,5 és 3 millió dollár közötti összeget kapnak a visszatérésért. Összehasonlításul: az utolsó évad forgatása során fejenként egymillió dollárt vihettek haza epizódonként.

Csak a szereplők térnek vissza?

Természetesen nem. A Jóbarátok sikere persze nagyban múlott a tökéletes szereplőválogatáson, de kellettek hozzá az alkotók is, akik szintén részt vettek a reunionban. A Jóbarátok showrunnerei és vezető írói, Marta Kauffman és David Crane, valamint Kevin Bright producer is együtt dolgozott most a színészekkel, és úgy tudjuk, ezúttal nemcsak a háttérből irányítottak, hanem a kamerák előtt is szerepet vállaltak. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy a híresebbé vált mellékszereplők közül visszatérhetett-e bárki is. A reunion rendezőjének Ben Winstont választották, aki a The Late Late Show With James Corden vezető rendezőjeként ismert.

Ez egy valódi folytatás?

Rossz hírünk van: sajnos nem az. Aki arra várt, hogy folytatódni fog Rachel, Joey, Phoebe, Monica, Ross és Chandler közös története, az óhatatlanul csalódni fog. A színészek itt önmagukként jelennek majd meg, vagyis David Schwimmer David Schwimmerként, Jennifer Aniston Jennifer Anistonként satöbbi. Bár az HBO Max meglehetősen titokzatoskodó a műsorral kapcsolatban, a színészek ilyen-olyan módon rendszeresen szivárogtatják az információmorzsákat. Jennifer Aniston például az alábbiakat mesélte a Varietynek tavaly:

Nem leszek Rachel, de egy kicsit mindig Rachel maradok. Mindannyiunkban van egy kevés a karaktereinkből. Nem teljesen. De valamennyire.

Folytatás helyett olyasmire számítsunk, mintha egy osztálytalálkozóra mennénk, ahol az osztálytársak majd nagyokat nosztalgiáznak a régi szép időkről, mi pedig nagyokat nevethetünk velük a történeteken. Inkább afféle talkshow jellege lesz a dolognak, de ennyire azért nem egyszerű a helyzet. Phoebe megformálója, Lisa Kudrow például még januárban mesélte egy podcastben vendégeskedve, hogy minden szereplőt megkértek, hogy külön is forgassanak rövid felvételeket a reunionhoz odahaza, és ezt meg is tették, így valószínűleg ezek a szereplők által forgatott szegmensek is szerepet kapnak majd. Arról is van szó, hogy láthatunk majd soha, senki által korábban nem látott archív felvételeket is. A legérdekesebb infót azonban David Schwimmer dobta be, amikor az angol showmannel, Graham Nortonnal beszélgetett:

Lesz azért egy szegmens, de nem akarok túl sokat kiadni… lesz majd egy felolvasás.

Ez elég sejtelmesen hangzik, és egyelőre ennél többet nem is mondtak róla. A rajongók a neten leginkább arra tippelnek, hogy vagy egy-egy klasszikus jelenetet olvasnak majd fel együtt újra, vagy olyan jeleneteket vettek elő, amiket annak idején megírtak, de nem vettek fel.

A Jóbarátok sztárjai a Warner Bros stúdiójában

Lisa Kudrow, Jennifer Aniston, Matt LeBlanc, Matthew Perry, Courteney Cox és David Schwimmer újra összeállnak egy különleges folytatásra (Fotó: Profimedia)

Lisa Kudrow a Sunday Times kérdésére így foglalta össze a legfontosabb tudnivalókat:

A közönség nem láthatott minket együtt, mióta véget ért a sorozat. Visszaemlékezünk majd a régi időkre, mesélünk arról, mi folyt a színfalak mögött. Nem a karakterek bőrébe bújunk újra. Ez nem egy újabb epizód. Nincs hagyományos forgatókönyv. A lényege az, hogy mi hatan nagyon hosszú idő után újra együtt legyünk.

Hol forgattak?

Mivel a Warner Bros területén Burbankben még mindig áll a legendás 24-es műterem, a reunionnal a szereplők a klasszikus díszletek közé térhetnek vissza, és az ígéret szerint sok jól ismert kellék és tárgy (az üres képkeret, a kanapé…) is megjelenik majd a nosztalgiaparádé során, amit három nap leforgása alatt vettek fel. Nemcsak belsőkben, hanem külsőkben is forgattak, így például a híressé vált szökőkút is megjelenik majd a reunionban.

Élő közönség előtt vették fel?

A forgatást a pandémia miatt már többször is elhalasztották (legutóbb például márciusból lett április), aminek az egyik legfőbb oka az volt, hogy a járványhelyzet miatt nem tudtak élő közönség előtt forgatni. A Jóbarátok hangulatához nagyban hozzájárult, hogy az epizódokat élő közönség előtt rögzítették, és ezen ezúttal sem akartak változtatni, de ehhez ki kellett várniuk a megfelelő körülményeket. Végül a TMZ információi szerint kompromisszumos megoldás született: a széksorokat nem a sorozat nagy rajongóival, hanem fizetett statisztákkal töltötték fel, nagyon szigorú biztonsági előírások és tesztelés mellett, szóval megnyugodhatunk: nem konzervröhögéseket kevernek majd a reunion alá.

Mikor láthatjuk?

Bár a forgatásnak már vége, az HBO Max még nem jelentette be a premier időpontját. Mivel Magyarországon jelenleg még HBO GO van, nem pedig HBO Max (bár ez az év vége felé nagy eséllyel megváltozik), megkérdeztük az HBO GO magyarországi PR-vezetőjét, Pinczés-Pressing Ádámot, aki a kérdésünkre azt válaszolta, hogy nagy valószínűséggel a Jóbarátok Reunion a világpremierrel egy időben a magyar HBO GO-n is látható lesz, de ezt még nem tudta biztosra mondani. A világpremierre még biztosan idén sor kerül, már csak az a nagy kérdés, hogy az év melyik szakaszában.

A reunion után a szereplőket már nem fogják többé azzal csesztetni, hogy mikor lesz újra Jóbarátok?

Ha a színészek azt remélik a reuniontól, hogy a jövőben végre nem kell minden egyes interjúban arról beszélniük, mikor lesz Jóbarátok folytatás, akkor ki kell őket ábrándítanunk. Ha jól sikerül a reunion és rengetegen nézik meg, a hatás éppen ezzel ellentétes lehet, és az emberek még jobban akarják majd a folytatást, mint eddig.

A Jóbarátokból nekünk sosem elég:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top