nlc.hu
Szabadidő

Csapás a múltból: így néztek ki fiatalon a Z+ műsorvezetői

Fantasztikus fotó került elő Rákay Philipről és a Z+ csatorna műsorvezetőiről

Teljes erővel csap le a kilencvenes évek végének nosztalgiája.

Bizonyára sokak számára ismerős az a pillanat, amikor a nagymamánál járva előkerülnek a régi fotók. Az ember ilyenkor fogja a fejét, ha pedig a szerelme vagy a barátai is ott vannak, gyorsan próbál belesüllyedni a perzsaszőnyegbe, miközben a nagyi büszkeségtől ragyogó arccal mutogatja a cikibbnél cikibb fotókat a ballagásról, családi szülinapról, vagy épp gyerekkori babazsúrról.

Körülbelül ilyen érzések kerülgethetik most Rákay Philipet és Sebestyén Balázst, miután a Wanted Magazin az alábbi, történelmi dokumentumnak is beillő képet posztolta Facebook-oldalára. 

Így nézett ki Rákay Philip, amikor még zenetévés műsorvezető volt

Rákay Philip a 2011-es Fonogram – Magyar Zenei Díj Gálaesten (Fotó: SMAG)

A képről jól látszik, hogy egy nyomtatott újságból szkennelték be, mivel a papíron átüt a túlsó oldal fordított szövege. Ezt azonban csak sokadikra lehet észrevenni, mert az ember figyelmét első pillantásra biztos, hogy a fotók ragadják meg. 

A cikk 1997-ben íródhatott, ekkor indult ugyanis a Z+ zenecsatorna, amely a cikk szerint már akkor hétszázezer háztartást ért el az országban. Mint írják, a “fiatalabb korosztály kedvébe járó” (sic) csatorna műsorának 75 százaléka videoklip, amelyből 25-30 százalékot tesznek ki a magyar előadók számai. 

A koronaékszer azonban egyértelműen a leendő műsorvezetők, azaz “videó jockey”-k bemutatása: Philip, Kósa-Szabó Krisztina, Nyúl Zsuzsa, azaz Zsu, Kövéts Zsanett és Sebestyén Balázs nevét ekkor ismerhette meg az egész ország. Balázs maradt is a kaptafánál, napjainkban ő az ország egyik legismertebb rádiósa, de több műsort is vezetett a kereskedelmi csatornákon. Rákay Philip azonban már jó ideje maga mögött hagyta a zenetévék világát, napjainkban pedig a Fidesz környékén tevékenykedik.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top