nlc.hu
Szabadidő

87 éves táncosnő a tehetségkutatóban

Letáncolta a fiatalokat a színpadról a 87 éves nagyi a tehetségkutatóban

Bár a felvétel már 7 éves, az internet most kapta fel az idős hölgyről készült videót, aki hihetetlen tánctudásról tett bizonyságot. Azóta is járja partnerével a tehetségkutatókat, a nézők nagy ámulatára.

A Britain’s Got Talent tehetségkutatón 2014-ben feltűnt, ma már 87 éves nénitől leesett a zsűri álla, egy emberként rajongtak az idős táncosnőért és partneréért. A Paddy és Nicko művésznéven híressé vált táncosok a tehetségkutatóban ráadásul a salsa tánccal kápráztatták el a közönséget, aminek nem véletlenül ugyanaz a neve, mint a fűszeres szósznak, hiszen épp olyan pikáns – ez pedig remek kontrasztot jelentett Paddy hajlott korával.

Ki az a Paddy és Nicko?

Paddy igazi neve Sarah Patricia Jones, Nicko pedig hivatalosan a Nicko Espinosa névre hallgat. Az évek során több tévéműsorban is feltűntek a salsával, ami Paddy éveinek számán túl a köztük lévő 45 éves korkülönbség miatt is figyelemfelkeltő a közönség számára. Az akrobatikus elemekkel tűzdelt előadásukkal szinte mindenhol sikert arattak, de csak a spanyol tehetségkutatóban, a The Champions című műsorban nyertek.

A páros akkor talált egymásra a salsában, amikor Paddy és férje 2001-ben Angliából Spanyolországba költözött a férfi nyugdíjazása után – sajnos ő két évvel később meghalt –, majd Paddy táncleckéket kezdett venni Nicko iskolájában. A táncórák során fedezte fel a férfi, hogy milyen őstehetség az idős hölgy, és bevezette az akrobatikus salsa világába. A közös gyakorlásból végül versenyzés lett, majd meg is nyerték a spanyol tehetségkutató fődíját 2009-ben.

Paddy és Nicko Németországban

Paddy and Nicko a német tehetségkutatóban 2015-ben (Kép: Andreas Rentz/Getty Images)

Amikor 2014-ben a Britain’s Got Talent műsorban feltűnt a furcsa páros, nem fogadták őket olyan meleg szívvel és tárt karokkal az angol nézők, mint a spanyolok. Sokat kritizálták őket a nagy korkülönbség miatt, a fellépéseiket ellentmondásos fogadtatás kísérte. Simon Cowell azzal védte meg a táncosokat, hogy „Paddy angol és csak szeretne egy esélyt, hogy az angol királyi család előtt táncoljon”, ami jól mutatja, mennyire megosztotta a közönséget Paddy és Nicko párosa: egyik fele rajongásig imádta őket, a másik fele pedig fanyalgott miattuk. Egyébként a teljesítményük is hagyott maga után kívánnivalót a tehetségkutatóban, sajnos az előadásukban sok hiba volt, mert Paddy egyik bordája elrepedt a gyakorlások közben, ezért nehezen tudta az akrobatikus elemeket teljesíteni.

A világ legidősebb táncosnője

Paddy és Nicko az America’s Got Talent tehetségkutatóban 2019-ben (Kép: Trae Patton/NBC/NBCU Photo Bank)

A 2014-es brit tehetségkutató után nem álltak meg a táncosok, nem szegte kedvüket a kudarc, 2015-ben egy német, 2016-ban egy francia, majd 2019-ben egy amerikai tehetségkutatóban tűntek fel a táncukkal és kápráztatták el fantasztikus teljesítményükkel a közönséget. Bár nyerni több versenyt nem tudtak, de az is nagy dicsőség, hogy Paddy 2009 óta a Legidősebb akrobatikus salsa táncos cím tulajdonosa a Guinness Rekordok Könyvében.

Via

Tehetségkutató szereplői akkor és most:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top