nlc.hu
Szabadidő

Bemutatták Jeff Bezos rakétáját az ausztrál tévében, eltörtek a műsorvezetők

Nem bírták ki röhögés nélkül a tévések, amikor meglátták Jeff Bezos fallikus rakétáját

Rossz, aki rosszra gondol?

Az Amazon-alapító Jeff Bezos még úgy is a világ második leggazdagabb embere – megközelítőleg 177 milliárd dolláros vagyonával – hogy két évvel ezelőtti válásakor volt felesége, Mackenzie Scott 38 milliárd dollárral távozott, amivel ő lett a világ leggazdagabb nője

Mint a hasonló szupergazdagok – például a milliárdosok listáját jelenleg 188,5 milliárd dollárral vezető Elon Musk – az Amazon-vezér sem nyugodhatott meg, amíg meg nem alapította saját magán-űrvállalkozását, a Blue Origint. Bezosnak komoly tervei vannak, idén nyáron például a bolygó elhagyására készül – lásd kapcsolódó cikkünket. Persze, csak átmenetileg, ugyanis testvérével együtt ott lesz az első Blue Origin-rakéta fedélzetén, azzal a feltehetően szintén nem bérből és fizetésből élő ismeretlennel, aki nyolcmilliárd forintnak megfelelő összeget fizetett ki, hogy csatlakozhasson hozzájuk a nagy útra. 

Kiröhögték a tévések Jeff Bezos rakétáját

Jeff Bezos már nem a világ leggazdagabb embere, de azért így sem kell szűkölködnie (Fotó: Getty Images)

A tervek szerint július 20-án startoló űrhajó New Shepard nevet viselő űrkapszuláját már bemutatták, ebben foglalnak majd helyet az utasok, nemrég azonban az ausztrál tévé Today című reggeli műsorában bemutatkozott a rakéta is, amelynek segítségével le tudják majd küzdeni a Föld tömegvonzását Bezosék. 

A rakétát óriási fanfárral jelenítették meg a képernyőn, a látvány pedig szinte egyből sokkolta a két műsorvezetőt, Ally Langdont és Karl Stefanovicot. Érdemes megnézni az alábbi videót, a két műsorvezető szinte azonnal somolyogni kezd, ahogy megjelenik a hátuk mögött az ugyancsak fallikus kinézetű űrjármű. 

„Mi lehet a neve?”  – fordult hátra Stefanovic, majd meglátta a rakéta oldalán a feliratot. „Ja, ez a Blue Origin. Kicsit furán néz ki, nem? Vagy csak én gondolom így?”

Az általános jókedv mindenkire átragadt a stúdióban, sőt, még az élőben bejelentkező Los Angeles-i tudósító, Alison Piotrowski is elnevette magát és „érdekes formájúnak” nevezte Bezos rakétáját. 

Tény, hogy egy hasonló jármű formatervezőinek viszonylag kicsi a mozgástere, hiszen komoly légellenállást és tömegvonzást kell leküzdeni, ettől függetlenül azonban való igaz, hogy finoman szólva sem nehéz másra asszociálni. 

Sokat adnánk érte, ha láthatnánk Jeff Bezos arcát, amikor meglátja az ausztrál tévések őszinte vigyorgását a Blue Origin láttán. 

Még több űr az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top