nlc.hu
Szabadidő

Futócipő helyett Crocs papucsban versenyez

Ronda, de gyors? Sportcipő helyett Crocs papucsban indul futóversenyeken

A fiatal futónak annyira bevált a Crocs papucs, hogy versenyeken is abban indul.
Crocs

Miközben a profi hosszútávfutók csúcstechnológiás szupercipőkben döntögetik a rekordokat, van olyan versenyző is, aki fittyet hány a modern futócipőkre, és egy meglepő lábbeliben teljesít tiszteletre méltó eredményeket.

Benjamin Pachev a jól ismert és megosztó Crocs papucsban futotta le az 5 kilométéeres versenyet Portlandben. Nem is akármilyen tempóban: a 18 indulóból 12. helyezett lett a 14 perc 47 másodperces idejével. Ez 3 perces kilométereket jelent, amit a legtöbb ember sehogy nem tudna teljesíteni, nemhogy Crocs papucsban.

Az is kiderült, hogy mindez nem egyszeri alkalom vagy kísérlet volt, hanem a fiatal futó és az édesapja már korábban is papucsban indult futóversenyeken, és elit amatőr futóknak számítanak. Elmondták, hogy mindenféle unortodox lábbelivel próbálkoztak, de arra jutottak, hogy Crocsban futni gyorsabb és kényelmesebb.

A sportoló Moszkvában nőtt fel, és mint mesélte, olyan cipőben futottak, amilyenjük volt, ha kellett, kosárlabdás csukában álltak rajthoz. Emiatt nem ragaszkodnak a speciális cipőkhöz. Bónusz, hogy a Crocs ötször addig bírja, mint egy futócipő.

(Unilad)

(Kiemelt kép: Pixabay/ivabalk)

Crocs papucs az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top