nlc.hu
Szabadidő
Imádjuk a közösen sziesztázó cuki elefántcsaládot

Ma már semmi sem lesz cukibb az együtt szundizó elefántcsaládnál

Alaposan belakmároztak a kertekből, aztán ledőltek szunyálni.

Ebben a kegyetlen melegben jól esik egy kis délutáni szundi az árnyékban, ezt pedig jól tudja az alább látható, 15 jószágból álló elefánt-família is, amelyre a My Modern Met szerkesztői figyeltek fel. Az ázsiai elefántok az oldal információi szerint több mint egy évvel ezelőtt hagyták el a Kína és Mianmar határán található rezervátumot, azóta pedig több mint 500 kilométert vándoroltak. 

Jelenleg a Kína dél-nyugati részén fekvő Kunking városótól nem messze tanyáznak, ami ugyan nem kifejezett örömhír a környék gazdáinak, mivel a jókora állatok előszeretettel szüretelik le a környékbeli farmok termését, de ha úgy adódik, az emberek által lakott területekre is bemerészkednek pár finom falat reményében. 

A jó hír, hogy emiatt szerencsére senki sem sérült meg és az ormányosok is jó egészségnek örvendenek. Ami biztos, hogy nemrég, a kiadós ebéd után a teljes család úgy döntött, itt az ideje a jól megérdemelt pihenésnek. Az állatok ezért egy kupacba rendeződtek, majd elterültek és jóízűen szundikálni kezdtek. Ekkor készült róluk az alábbi felvétel is.

A képsorokon látszik, hogy egyetlen renitens családtag volt csak, akinek nem igazán akaródzott lefeküdni. Természetesen a legkisebb elefántborjúról van szó, ami bizonyára sok kisgyerekes szülő számára ismerős szituáció lehet, hétvégi délutánokról, amikor jól esne egy kis szunyókálás, csak épp a gyerek máshogy gondolja. 

A videón jól látható, hogy a kiselefántot teljesen körbevették a nagyobb állatok, hogy így védjék az esetleges ragadozóktól. Így a szülők is nyugodtan alhattak, hiszen a kis ormányosnak esélye sem volt kimászni a felnőttek öleléséből, amíg ők aludtak, mint a tej. 

Még több elefánt az nlc-n:

Ilyen cukin alvó elefántcsaládot még nem láttál

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top