nlc.hu
Szabadidő

Hangszál(l) vetélkedő Szikora Robival

Retró vetélkedő: emlékszel még a Hangszál(l)ra Szikora Robival?

Ó, azok a régi szép idők, amikor Szikora Robi az M1-en zenei vetélkedőt vezetett! Emlékszel rá?

Szikora Robit főleg az R-GO-val és az utóbbi időkben az X-Faktorral kapcsolatban szoktuk emlegetni, pedig már 1998-ban is a képernyőn láthattuk a királyi tévében a Hangszál(l) című vetélkedő műsorvezetőjeként.

Az ifjú Szikora Robi még jóval ezelőtt, 1990-ben robbant be a tévébe, igaz, ekkor még csupán az Angyalbőrben című film dalaival ért el sikereket, melyekből két albumot is kiadott Áll még a vár és a híres Mire gondolsz, katona címmel. A Hangszál(l) vetélkedőben aztán már a személyéért is rajonghattak a tévénézők, nem csak a dalaiért, de természetesen ebből a műsorból, vagyis a benne legkedveltebb dalokból is megjelent Szikorától lemez.

Szikora Robi a Hangszáll vetélkedőben

Szikora Robi a Hangszál(l) idején, a ’90-es években (Kép: Fortepan/Urbán Tamás)

Aki a ‘90-es évek vége felé volt fiatal, az bizony nézte Szikora Robi vetélkedőjét, egyrészt mert tényleg szórakoztató volt Szikora műsorvezetőnek, ahogy gyakran csipkelődött, viccelődött a játékosokkal, másrészt pedig izgalmas volt maga a koncepció és a feladat is. A legjobban azt szerettük, amikor vissza kellett énekelni egy dallamot, és kiderült, hogy a három versenyző közül melyiknek nincs egyáltalán hangja, de azokat a feladatokat is élveztük, amikor lejátszottak egy refrént egy híres dalból, szöveg nélkül és a játékosoknak ki kellett találni, hogy mi a szám címe. Ahogy az ilyen vetélkedők során lenni szokott, együtt énekeltünk, találgattunk a játékosokkal, és jókat derült Szikora Robi beszólásain.

Szikora Robi egyébként semmit sem változott az évtizedek során, a ma 67 éves énekes ugyanúgy benne van minden a zenei élet sűrűjében, mint a Hangszál(l) idején, és megállás nélkül koncertezik, egyáltalán nem érzi öregnek magát. Ennek hangot is adott egy 2019-es interjú során Szikora Robi: „Az biztos, nem érzem magam öregnek, mert mindig vannak céljaim, az tartja fiatalon az embert. Ha a Jóisten is úgy akarja, akkor amíg van erőm, koncertezem, és a színpadról visznek majd a temetőbe.” Szikora Robi önmeghatározása pedig tűpontos, ahogy kifejtette 2018-ban, hiszen nem lehet csupán egy szerepbe belekényszeríteni, amikor a zene mellett olyan legendás műsorokat is tudhat a háta mögött, mint amilyen a Hangszál(l) is volt: „Zenész vagyok, vagy inkább előadó, előadóművész – bár a művész szót nem szeretem. Amikor először megkaptam, hogy művész vagyok, azt mondtam, nem vagyok olyan öreg, hogy művész legyek. Mások vindikálják azt a jogot, hogy így szólítsák őket, de én csak egy előadó vagyok, aki írja a zenét és a számait. És hát a csikidám miatt egyfajta stílusteremtő vagyok.”

Akkor és most!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top