nlc.hu
Szabadidő

Szándékosan rosszul ejtette ki a nevét

Húsz évig szándékosan rosszul ejtette ki a nevét, hogy másoknak könnyebb legyen

Nem akart belemenni kellemetlen beszélgetésekbe, ezért inkább helytelenül ejtette ki a nevét a nő.
Kézfogás

Egy volt tanár 20 évig szándékosan rosszul ejtette ki a saját nevét, hogy megkönnyítse mások helyzetét. Most azonban megunta a dolgot.

A 27 éves Jyoti Chadda már kisgyerekként azzal szembesült, hogy az emberek nem tudják helyesen kimondani a nevét. Mivel visszahúzódó, zárkózott gyerek volt, nem akart belemenni a félreértés tisztázásába, ezért egy idő után már ő is szándékosan helytelenül mutatkozott be.

A fordulópontot az jelentette, amikor nemrégiben egy barátja meghallotta a nő podcastjét, és életében először halotta, hogyan is kellene kiejteni Jyoti nevét. A barát ezután elnézést kért, és együtt megtanulták a helyes kiejtést. Kiderült, hogy kiejtve „dzsojoti” a nő neve, de mindenki csak „dzsotti”-nak szólította.

Azóta a nő igyekszik mindenkinek megtanítani, hogyan is kell kiejteni a nevét, és miután rájött, hogy az emberek híres sportolók és világsztárok nyelvtörő neveit is képesek kimondani, ő is ragaszkodik a saját nevéhez.

(LadBible)

(Kiemelt kép: Pexels/Andrea Piacquadio)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top