Szabadidő

Masztektómián átesett ráktúlélő a Simpson család legújabb hőse

Nem műttette vissza a mellét a hipnoterapeuta, a Simpson család legújabb epizódjában elmondja, miért.

Sokat beszélünk róla, mégis még mindig hatalmas tabu a mellráktúlélő nők teste, főleg azoké, akik úgy döntenek, nem rekonstruálják emlőjüket az eltávolítás után, hanem meghagyják magukat laposnak – staying flat, ahogy angolul mondják. Ezt a tabut töri most meg a tabudöngetésekről eleve híres sorozat, a Simpson család, nem is akárhogy: október 24-i epizódjában bemutatta Wendy Sage-et, a ráktúlélő hipnoterapeutát, akinek már nincs meg az egyik melle, és ebből nem is csinál titkot.

Wendy Sage a Simsponsban

Forrás: IMDB

A karakter szülőanyja és szinkronhangja nem más, mint Renee Ridgeley, aki maga is túlélő, és a maszektómia utáni „laposság” egyik aktivistája. Egyébként pedig Matt Selman felesége. Selman nem más, mint a Simpsons jelenlegi showrunnere, akit a felesége meggyőzött, hogy ideje hangot és szereplőt adni a mellráktúlélőknek is. Nepotizmus, persze, de az ügy fontosságára való tekintettel kimondhatjuk, hogy jóhiszemű és hasznos. Sage-nak egyébként kis szerep jut, Lisa és Marge beszélget egy kicsit vele a testpozitív szemléletről.

Renee Ridgeley

Renee Ridgeley (Fotó: Michael Tran/Getty Images)

Selman évek óta barátkozott a gondolattal, és most látták elérkezettnek az időt. Mint a Yahoo Life!-nak elmondta, igyekezett természetes módon bemutatni a szereplőt, hogy a nézők ne érezzék erőltetettnek a látványos érzékenyítő nevelésnek a jelenlétét.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top