nlc.hu
Szabadidő

Filmek a Squid Game után

5 kihagyhatatlan film, ha tetszett a Squid Game

A Squid Game akkora népszerűségre tett szert, hogy megdöntött minden rekordot nézettségben. Ha tetszett a koreai sorozat, nézd meg a következő öt filmet is!

A Squid Game című koreai sorozat lenyűgözte a nézőket, azóta is keressük azokat a sorozatokat és filmeket, amik legalább megközelítik azt az élményt. Ezért hoztunk most öt olyan filmet, ami tuti tetszeni fog, ha szeretted a Squid Game sorozatot.

Battle Royale (Batoru rowaiaru)

Battle royale film főszereplője

Részlet a Battle Royale című filmből (Kép: IMDb)

A 2000-ben készült Battle Royale az, ami megteremtette a Squid Game-ben is látott formátumot, műfajt a filmvásznon és forradalmasította a japán és a nemzetközi filmipart is. Az azonos című japán bestseller regény adaptációja, az eredeti disztópikus túléléstörténet egy olyan világban játszódik, ahol a kormány egy Battle Royale nevű programot szervez. A résztvevőket látszólag véletlenszerűen választják ki, és a kiválasztottak ezúttal a Shiroiwa Junior High School diákjai. A diákokat elszigetelik egy szigeten, amely arénává válik számukra, hogy megküzdjenek egymással. Van élelmük és különféle fegyvereik, a végén pedig csak egy maradhat életben. Ezt a kultikus klasszikust megjelenésekor túl erőszakosnak tartották, és több országban betiltották, a tiltás azonban nem tántorította el a nézőket, és a Battle Royale-t minden idők egyik legjobb filmjeként tartják számon.

As the Gods Will (Kamisama no iu tôri)

As the Gods Will film

Részlet az As the Gods Will című filmből (Kép: IMDb)

Takashi Miike rendező ázsiai mesterműve, az As the Gods Will című film, ami a Squid Game-hez hasonlóan gyerekjátékokkal kapcsolatos előzményekkel rendelkezik. A 2014-es film, amelyet maga a Battle Royale ihletett, egy csapat középiskolás diákot követ, akiknek bizonyos istenek által meghatározott próbatételeken kell átesniük. Az életre kelt bábukkal ábrázolt istenek nem haboznak ölni, és a fő cél, hogy meg kell őket békíteni. Bár gyenge idegzetűeknek nem ajánlott, ez a véres túlélőfilm messze felülmúlja a Squid Game sorozatot.

The Belko Experiment (A Belko-kísérlet)

Képzeld el a Squid Game-et, de az aréna az irodád, a résztvevők pedig a munkatársaid. Ez a The Belko Experiment cselekménye. A 2017-es film Greg McLean rendezésében a hétköznapi dolgokat alakítja át szörnyűvé. Egy átlagos irodai nap erőszakos fordulatot vesz, amikor a Belko Corporation 80 alkalmazottja rájön, hogy ők csak bábuk egy halálos játékban. Az irodaépületben csapdába esve a dolgozókat tájékoztatják, hogy két munkatársukat 30 percen belül meg kell ölniük, különben 60-an halnak meg. A személy és a módszer kiválasztását rájuk bízzák. Végül csak a legerősebbek maradnak sértetlenül, de csak a következő fordulóig. A Squid Game sorozatot többen is ehhez a filmhez hasonlították, egyesek szerint annyiban még nyomasztóbb is ez a film a sorozatnál, hogy itt a hétköznapok alakulnak át horrorrá.

3%

Részlet a 3% című filmből

Részlet a 3% című sorozatból (Kép: IMDb)

Mi lenne, ha egy olyan világban élhetnél, ahol mindenki gazdag és boldog? És ha ennek egyetlen módja az, hogy megölöd a barátaid 97 százalékát? A 3% című brazil disztópikus thrillersorozat egy olyan jövőben játszódik, ahol a lakosság nagy része szegénységben él. A 20 évesek számára egyetlen kiút van: részt kell venniük egy tesztsorozaton, ám ezek nem egyszerű tesztek és a sikeres vizsgák aránya mindössze 3%, a kudarc pedig halált jelent. Ha a Squid Game rejtélyes és sci-fi aspektusa volt a fő vonzerő számodra, akkor ezt a filmet mindenképpen meg kell nézned.

Alice in Borderland (Alice Határországban)

Alice in Borderland film

Részlet az Alice in Borderland című filmből (Kép: IMDb)

Egy másik Netflix-sorozat, az Alice in Borderland egy japán sci-fi sorozat, ami abszolút hasonlít a Squid Game-hez, csak itt pénz helyett a túlélésért játszanak a résztvevők. Az Alice in Borderland három játékos történetét meséli el, akik egy alternatív univerzumba kerülnek, ahol egy arénában rekednek. Az egyetlen kiút, ha részt vesznek a halálos játékokban, hogy feltöltsék a „vízumukat”.

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top