nlc.hu
Szabadidő

Will Smith lemondott az amerikai filmakadémiai tagságáról

Will Smith lemondott az amerikai filmakadémiai tagságáról

A színpadi pofozkodás miatt indított fegyelmi eljárás azonban azután is folyatódik, hogy Will Smith lemondott a filmakadémiai tagságáról.

Miután a múlt hétvégi Oscar-díjátadón Will Smith a színpadon megpofozta Chris Rock műsorvezetőt, a színész közölte: lemond az amerikai filmakadémiai tagságáról. A hivatalos nevén Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia dönt az Oscar-díjakról.

Will Smith közleményében azt írta, lemondása után vállal minden következményt, amelyet a testület megfelelőnek tart.

A változáshoz idő kell, és elköteleztem magam amellett, hogy soha többé ne engedjem, hogy az erőszak felülkerekedjen az észérveken

– fogalmazott az 53 éves filmsztár.

Will Smith amerikai színész a 94. Oscar-gálán a Dolby Színházban, Hollywoodban, Kaliforniában 2022. március 27-én

Will Smith amerikai színész a 94. Oscar-gálán a Dolby Theatre-ben, Hollywoodban, Kaliforniában 2022. március 27-én (Fotó: ANGELA WEISS / AFP)

A pofozkodás miatt a filmakadémia szerdán már bejelentette, hogy fegyelmi eljárást indítanak Will Smith ellen. A testület elnöke, David Rubin pénteken közleményben tudatta, hogy a szervezet megkapta és elfogadta Smith azonnali lemondását. Elmondta azt is, hogy folytatják a fegyelmi eljárást az akadémia magatartási normáinak megsértése miatt.

Azzal, hogy Will Smith önként távozott a színészek, rendezők és producerek elismert szervezetéből, többé nem szavazhat minden évben az Oscar-díjra jelölt filmekről és alkotókról. Ő és munkái azonban a jövőben is jogosultak lesznek az Oscar-díjra, valamint a jelölésre.

Will Smith korábban már elnézést kért az Oscar-gálás pofozkodásért, a viselkedését elfogadhatatlannak és megbocsáthatatlannak nevezte.

(CNN)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top