nlc.hu
Szabadidő

Zseniális újdonságokkal erősít a Netflix júniusban

Zseniális újdonságokkal erősít a Netflix júniusban

Kapaszkodj meg, mert olyan filmekkel és sorozatokkal indítja a nyarat a Netflix, amik jelentősen befolyásolhatják a júniusi programterveidet. Mutatjuk, milyen újdonságok és folytatások szegeznek majd a képernyő elé!
Júniusi újdonságok a Netflixen

Bár az utóbbi időszakban drasztikusan csökkent a Netflix előfizetőinek száma (nem kis mértékben valószínűleg az egyre növekvő díjak miatt), azért a streaming platform erősen küzd azért, hogy megtartsa a nézőit: idén júniusban például olyan új filmek és sorozatok, illetve már meglévő kedvencek folytatásai érkeznek, amikért még egy darabig biztosan nem deaktiválnánk a fiókunkat. 

Az egyik ilyen várva várt folytatás egyenesen a BBC-ről érkezik – az utóbbi évek egyik legminőségibb brit sorozatának fináléjáról, azaz a Peaky Blinders utolsó, hatodik évadáról van szó. A gengsztereposz lezárása egy olyan cliffhangerrel végződő szezont követ, ami (spoiler!) az egyetlen olyan évadzáró volt, amiben mindenki kedvenc bandavezére, a Cillian Murphy által zseniálisan alakított Tommy Shelby nem tudott átjárni az ellenségei eszén. Mivel a Peaky Blinderst nem lehet NEM teljesen a sorozatra hangolódva nézni, ezért azt tanácsoljuk, hogy nézd újra legalább az ötödik évadot, hogy a sztori egyik legdrámaibb jelenete után rögtön belekezdhess a folytatásba, ami június 10-én érkezik a Netflixre.

Amennyiben inkább könnyed szórakozásra vágynál, akkor az a jó hírünk van, hogy érkezik a svéd romantikus vígjátéksorozat, a Szerelem és anarchia második évada június 16-án. Ha nem ismerted volna eddig, akkor a) kezdd el darálni az első évadot, és b) gyorsan elmondjuk, mire számíthatsz a produkciótól. A sztori szerint az ambiciózus Sofie tanácsadóként dolgozik, férje és két gyerek van, az élete tökéletesnek tűnik. Az addig felépített kis rendszere azonban teljesen felborul, mikor új megbízást kap, aminek kapcsán találkozik a fiatal IT szakértő Maxszel, és elkerülhetetlenül vonzódni kezdenek egymáshoz. Nem állnak meg azonban a szimpla flörtnél, hanem kitalálnak egy játékot: a társadalmi normák határait feszegető feladatokat adnak egymásnak… Ez viszont olyan lavinát indít be, amit már ők sem tudnak megállítani.

A képregényfilmek rajongói szintén örülhetnek, Az Esernyő Akadémia két év kihagyás után végre visszatér! A harmadik évad június 22-én debütál a streaming platformon, ami több szempontból is különleges lesz. Egyrészt azért, mert az előző szezon és a mostani forgatása között eltelt időben az egyik főszereplőt alakító Elliot Page transzenműként coming outolt és már a nemváltó műtéteken is átesett, így felmerülhet a kérdés, kit fog ezentúl megformálni a színész? A választ maga Elliot adta meg: Ványa helyett Viktor Hargreevest játssza majd, azaz a produkció abszolút inkluzívan bánik a sztárral. Emellett az is újdonság lesz a sorozat nézői számára, hogy a Veréb Akadémia is bekerül a képbe, a felbukkanásuk pedig nagyobb fenyegetést jelent, mint elsőre gondolnád.

Ha már sorozatok, nem mehetünk el szó nélkül minden idők legsikeresebb spanyol produkciójának spin-offja, A nagy pénzrablás: Korea mellett sem. A történet a felszínen szinte pontos mása a ma már szinte legendássá vált eredeti verziónak – hiszen megvan a helyi Professzorunk, a szereplők egy-egy város nevét viselik (Berlint egyenesen a Squid Game-ből ismert Park Hae-soo alakítja) –, viszont egy kardinális szempontból nagyon is eltér a spanyol változattól. És nem, most nem a maszkokra gondolunk. A koreai spin-off ugyanis meg sem kísérel a realizmusra törekedni: egy olyan fiktív jelenben játszódik, amikor Észak- és Dél-Korea egyesül, hogy gazdasági uniót hozzanak létre. Ebben az ingatag alapokon nyugvó társadalomban készülnek tehát az évszázad rablására, ami június 24-étől darálható.

Persze van, hogy az embernek semmi kedve egy több órás sorozatba belevágni, és csak egy laza filmezéssel ütné el az estéjét. Szerencsére ebben a szituban sem engedi el a Netflix a kezünket. Egyrészt felkerül a kínálatba egy szuper magyar film, a Toxikoma, másrészt egy rakás hollywoodi sztár rukkol elő újdonságokkal. A Top Gun: Maverick rendezőjétől jön például 17-én az Escape From Spiderhead című regény adaptációja, A pók feje. Ebben Chris Hemsworth egy zseniális, de annál gonoszabb tudóst alakít, aki egy modern börtön két fogvatartottjával (Miles Teller és Jurnee Smollett) kísérletezik. 

Adam Sandler is új produkcióval jelentkezik június 8-án, ám az Uncut Gemshez hasonlóan ez sem egy idióta vígjáték lesz. A Mindent egy lapra egy sportfilm – az egyik producere konkrétan LeBron James –, melyben Sandler egy lecsúszott kosárlabdaedzőt játszik. Mikor épp feladná, hogy elérjen bármit is a szakmájában, felfedez egy rossz sorsú, viszont annál tehetségesebb játékost, aki a kulcsa lehet annak, hogy a kosárcsapatuk bejusson a legjobbak közé. 

A dokumentumfilmek és a popzene kedvelői szintén örülhetnek, ugyanis az ő nevük van ráírva a J.Lo. Super Bowl előadásáról szóló dokura, ami a Jennifer Lopez: Félidő címet viseli. A félidei fellépés azonban csak a háttereként szolgál az intim betekintésre az énekesnő életébe, aki őszintén mesél arról, hogyan éli meg a szerteágazó karrierjét és az ezzel járó stresszt. 

A júniusban érkező premierek teljes listáját itt böngészheted át:

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Netflix Magyarország (@netflixhu) által megosztott bejegyzés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top