nlc.hu
Szabadidő

A Balatonból mentettek ki 15 embert

Menekíteni kellett az embereket a Balatonból, tizenöten is veszélybe kerültek

Bőven akadt munkája szombaton a balatoni vízirendőröknek.
vízirendőr

A szombati nap folyamán sokan kerültek olyan helyzetbe, amiből a vízirendőrök segítsége nélkül nem tudtak volna biztonságosan kikerülni. A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 5 esetben összesen 15 személynek segítettek partra jutni – számolt be a police.hu.

Műszaki hibás vitorlások utasait, valamint egy SUP-ost segítettek ki szorult helyzetükből.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnénk vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnénk, az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon tegyünk bejelentést.

Legutóbb péntek éjjel akadt dolga a vízimentőknek, akkor a tihanyi kikötőnél felborult az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon szereplő Szamuráj Jack, az ötfős legénységét kellett kimenteniük. A vízbe borult hajóról telefonon kértek mentést. 

Jövő szombaton amúgy még inkább készenlétben kell állniuk a vízimentőknek, akkor rendezik meg ugyanis a Balaton-átúszást, amire közel 10 ezer résztvevőt várnak a szervezők.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Vasvári Tamás

Olvass még az idei balatoni szezonról az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top