nlc.hu
Szabadidő

Straub Dezső Kőbányán alakítja át a színházat

„Amióta a Vidám Színpaddal megszűnt a kapcsolatom, tervezgetem ezeket” – Straub Dezső új projektbe kezd

Dezső ősztől tanítani is fog Kőbányán.

Straub Dezső idén betöltötte a 70. életévét mégsem áll meg egy percre sem. Tavaly botrányok közepette hagyta el a Vidám Színpad művészeti vezetőjének pozícióját, de máris új tervei vannak a jövőre nézve, amiket az RTL Reggeliben mesélt el. 

Straub Dezső

Straub Dezső a Reggeliben

„Amióta a Vidám Színpaddal megszűnt a kapcsolatom, tervezgetem ezeket a dolgokat. Amit magammal hoztam 40-50 év óta, ahol ezt szívesen fogadják, én oda nagyon szívesen megyek. Kőbányán, a Kőrösi Színház elindul. Azt a múltat értékelve elhitték nekem, hogy ott egy nagyon kedves, kellemes színházi közeg lehet” – mesélte a művész, akinek ezentúl Kőbánya a második otthona lesz, ugyanis nem csak a színházzal vannak tervei.

Közben a kőbányai zenei suliban is elkezdek tanítgatni ősztől. Magam is táncdalénekesként kezdtem a pályafutásomat. Mint énekes tudom pontosan, hogy körülbelül száz éve nem tanít senki magyar énekeseknek olyat, hogy »Miről énekelsz, testvér?«. A magyar énekesek nyolcan százalékának gőze nincs arról, hogy miről szól a dal, amiről ő énekel. Nagyon sok minden hiányzik” – tette hozzá Dezső, akinek a célja, hogy a színpadi kommunikációt átadja, és természetesen az iskola növendékeinek helye lesz majd a színházban is. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top