nlc.hu
Szabadidő

Két lábon járó kutya

Megtanult két lábon járni az amputált lábú kutya

Egy ideig kerekes kocsival közlekedett, majd a gazdája egy nap azt vette észre, hogy két lábon jár.

Dexter, a 7 éves breton spániel még kölyökként elszökött otthonról és elütötte egy autó. Olyan súlyosan megsérült, hogy az egyik mellső lábát amputálni kellett, de a másikat sem tudta használni többé. Gazdája, Kentee Pasek beszerzett neki egy speciális kerekes kocsit, hogy közlekedni tudjon, az eb azonban csak egy ideig használta azt, ugyanis inkább megtanult a két hátsó lábán járni.

Dexter

Dexter (Screenshot: CBS)

Pasek elmesélte: egy nap a házuk teraszára vezető lépcső alján hagyta a kutyust, majd amikor visszament érte, azt látta, hogy már a lépcső tetején pihen, mindezt úgy, hogy nem volt rajta a kerekes kocsi. Ekkor újra levitte a lépcső aljára, majd döbbenten látta, hogy Dexter két lábra áll és felsétál. Idővel aztán egyre ügyesebben járt, olyannyira, hogy képes lett a hosszabb sétákra is két lábon.

Az állat a Colorado állambeli Ourayben él, ahol régóta helyi hírességnek számít, az Instagramnak és a TikToknak köszönhetően pedig immár  világszerte ismerik. 

A közösségi médiában persze időként negatív megjegyzésekkel is illetik Dexter gazdáját, azzal vádolva őt, hogy a hírnévért tanította meg az állatot a két lábon járásra. Több állatorvos azonban úgy vélekedik, a kutyus egyedülálló módon volt képes alkalmazkodni a fogyatékosságához.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top