nlc.hu
Szabadidő

Videó: felegyenesedve jár a háromlábú kutya

Megtanult felegyenesedve járni a balesetben megsérült háromlábú kutya

Balesete után Dexter magától tanult meg két lábon járni, és ma már az idő 85-90 százalékában a hátsó lábain közlekedik.
Dexter, a két lábon járó háromlábú kutya

Az internet kedvence lett egy háromlábú kutya, amelyik felegyenesedve, két lábon jár, mint az emberek. A Dexter nevű breton spánielt korábban elütötte egy teherautó, ezért amputálni kellett a bal mellső lábát, mert súlyosan megsérült.

A 8 éves kutyus azonban bámulatosan alkalmazkodott ahhoz, hogy három lábbal kell tovább élnie, gazdája pedig több videót is megosztott a TikTokon Dexter különleges mozgásáról. A kutya először februárban lopta be magát a netezők szívébe, amint magabiztosan menetelt a hóban két lábon.

@dexterdogouray Replying to @nyomeoliv They said Dexter's accident was career-ending, but he wasn't gonna give up that easy! After they fused his front elbow together, this dog still found a way to walk upright like nothing ever happened. He may not be the same dog he used to be, but he sure knows how to adapt and make us laugh! #doglife #dexterdogouray #crazydogmom #comedyvideos #comedians #celebritydog #crazydog #cooldog #comedy #comedyclub #comedyvideos #comedians #comedyclubproduction #comedydog #comedianlife #crazydogparent #comedianlife #furbabymom #furloves #funnydogvideo #funnydogofinstagram #furpet #funnypetvideos #funnypuppy #funnydogvideos #humormemes #humormemes #humorous #humorpet #humorme #funnydogvideos🐶 ♬ original sound - dexter dog ouray

A kutya gazdája, Kentee a videóban azt mondja, körülbelül egy évvel korábban volt Dexter műtétje, azóta magától tanult meg ilyen ügyesen két lábon járni. Lehet, hogy azért mozog így, mert a másik mellső lába is megsérült a balesetben, és csavarokkal rögzítették a könyökénél. „Igazából 2,5 lába van” – mondta a gazdája.

Kentee nagyjából két hónappal az amputáció után vette észre Dexter különleges képességét. Egyik nap a kutyát „egy lehetetlen helyen”, a tornácon vette észre, ahová amúgy nem tudna feljutni. Ekkor jött rá, hogy az okos állat képes két lábon járni. „Most az idő 85-90 százalékában a hátsó lábain jár” – tette hozzá a gazdája.

„Ő egy showman – mondta Kentee. – Szereti az embereket. Egy tipikus családi kutyából inspirációvá vált, aki besétált milliók szívébe. Dexter mindannyiunknak megtanítja, hogy az élet nem mindig olyan, ahogy elképzeltük.”

Dexter példája is mutatja, hogy a háromlábú kutyákat nem szabad leírni, korábban olyan esetekről is beszámoltunk, amikor igazi hősök voltak: Thaiföldön egy újszülött életét mentette meg egy háromlábú kutya, Amerikában pedig egy vidrabébi segítségére sietett egy háromlábú eb. 

(Newsweek)

(Kiemelt kép: nlc-montázs, forrás: TikTok/dexterdogouray)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top