nlc.hu
Szabadidő

20 éve elfogadható volt, ma nem az

13 dolog, ami 2002-ben még elfogadható volt, de ma már nem az

Egyetértesz az alábbi listával? Vagy hozzátennél még valamit?

Rengeteget változott a világ az elmúlt 20 évben, többek között olyan tekintetben is, hogy mely dolgok számítanak elfogadhatónak és melyek nem azok már. Egy redditező, u/moonhusky arról kérdezte a közösségi oldal tagjait, szerintük mi minden tartozik az utóbbi kategóriába. Íme, néhány jellemző válasz!

1. „Telefon vagy bármilyen más kommunikációs eszköz nélkül kimozdulni. Képzeld csak el, hogy lehajtasz egy alsóbbrendű útra anélkül, hogy kapcsolatba tudnál lépni valakivel, ha esetleg lerobbansz!”

—u/devildunkard

2. „Az áltaréj – a 2000-es évek Bundesliga-frizurája. Akkoriban mohikán frizurának hívták, ami ma már nem állná meg a helyét. Hirtelen úgy érzem magam, mint Simpson nagypapa.”

—u/murderinthelast

3. „Elítélni valakit azért, mert házasság előtt összeköltözik a párjával. Manapság ez gyakoribb és valójában pénzügyi szempontból is logikus.”

—Ryan

4. „Órákig lógni egy bevásárlóközpontban. Valójában már nem igazán gyakori dolog.”

—u/PossibilitySimilar28

5. „A férfiakat metroszexuálisnak titulálni azért, mert adnak magukra.”

—u/RougeEmber

2002

(Fotó: Getty Images)

6. „A sértő viccek a beszélgetésekben sokkal gyakrabban előfordultak 2002 -ben. Most már nem tolerálják.”

— u/DanielCoolDude1

7. „Terveket készíteni. Akkoriban az igen azt jelentette, hogy igen, és jobban tetted, ha időben megérkeztél, ha nem akartál lemaradni valamiről. Manapság az emberek csak lazán dobnak egy üzenetet, hogy érkeznek, úgy két órával később.”

—u/Bout2Drop

8. „Jogi és társadalmi szempontból a dohányzás, mindenütt. Az emberek sokszor rágyújtottak az éttermekben és a zárt terekben. Ez volt az uralkodó.”

— Anonymous

9. „A testszégyenítés és a túlsúlyosak megszégyenítése. Ezt mondom, miután láttam a Topmodell leszek összes részét. Azok a zsűritagok kiemelt helyet érdemelnek a pokolban.”

— u/MyCatsLandlord

10. „Megjelenni egy olyan helyen, ahol dolgozni akarsz, és munkát kérni — vagy legalábbis beadni a jelentkezésed. Manpság ez társadalmi szempontból nem elfogadható.”

— Anonymous

11. „Elfogadottnak számított felhívni valakit telefonon úgy, hogy előtte nem küldtél neki üzenetet. Most a hideghívás furcsának és durvának hat.” 

—u/HmmmLetsSee1024

12. „Kimenni az utcára alapozó és rúzs nélkül.”

—u/emojicatcher997

13. „Különböző korosztályú emberekkel chatelni csevegőszobákban, például az MSN chatroomon. Jó dolog volt, ami ma már nem létezik.”

—u/Big-Status-2071

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top