nlc.hu
Szabadidő

Misztikus sorozatok

Sorozatok arra az esetre, ha már ledaráltad a Végzet: A Winx Sagát

Bírod a misztikumot, és egyszerűen nem tudsz betelni vele? Akkor ajánlunk néhány, a Winx Sagához hasonló sorozatot a hűvös őszi estékre!

Van élet a Végzet: A Winx Sagán túl, főleg annak tekintetében, hogy a második évad hagyott némi kívánnivalót maga után. Bár a szereplők közül néhányan komoly jellemfejlődésen mentek keresztül, a történet nem volt annyira kiforrott, mint lehetett volna, az pedig, hogy megint óriási kérdőjelekkel zárult az egész, előrevetíti, hogy a Netflix már a harmadik évaddal tervez.

Végzet: A Winx Saga

Fotó: Steffan Hill/Netflix

Addig viszont, míg a kedvenc tündéreid visszatérnek a képernyőre (remélhetőleg egy jobb teljesítménnyel), ezekkel a sorozatokkal pótolhatod a hiányukat! 

Warrior Nun 

Nem kell messzire menni, a streamingszolgáltató kínálatában számos hasonló tematikájú szériát találni, többek között a Warrior Nunt, ami történetét tekintve talán még a Winxnél is erősebb természetfeletti vonalat képvisel. Adott ugyanis egy elárvult tinilány, aki, miután magához tér a hullaházban, rájön, hogy különleges képességek birtokába került, ezzel pedig a démonvadász apácák élére áll, hogy megvédje a világot egy olyan etnitástól, aminek korábban a létezésében sem hitt. Nem egy Odaát, de azért így is szerethető. 

Lock and Key – Kulcs a zárját 

Műfaját tekintve fantasy, horror és dráma kategóriába sorolja magát a Lock and Key, ami három testvér nyomába szegődik, akik új otthonba költöznek az anyjukkal. A ház azonban nem egy mindennapi épület, a falai között fellelhető kulccsal a legkülönbözőbb ajtók nyithatóak ki, ez pedig két dolgot jelent: titkok egész sorát, és rosszfiúkat, akik a saját, önző céljukra akarják felhasználni a különleges tárgyat.  

The Magicians 

Öt évadot élt meg a The Magicians című sorozat, ami Quentin Coldwaterről szól, aki a Brakebills Egyetem hallgatójaként belecsöppen a mágia világába és arra is rájön, hogy kedvenc gyerekkori könyvének világa szörnyű veszélyt jelent az emberiségre nézve. A legjobb barátja, Julia segíthetne neki, de őt nem veszik fel a “varázslók iskolájába”, így saját utakon kezd el járni, innen pedig sejthető, hogy ők ketten hamar szembe kerülnek egymással. 

A boszorkányok elveszett könyve 

Jó, ez mondjunk nem a young adult vonalon mozog, de ennek ellenére (vagy pont ezért) tökéletesen fogyasztható. Diana Bishop szülei boszorkányok voltak, ő azonban világ életében elutasította a mágiát, nincs is meg benne a képesség – legalábbis minden jel erre mutat. Amikor egy kutatása során varázslatos kéziratra bukkan, hamar kiderül, hogy valójában sokkal több van benne, mint bárki gondolná, a gond csak az, hogy a vámpírok, boszorkányok és démonok is mind a kéziratot akarják. Különösen Matthew Claremont, aki évszázadok óta keresi az Élet könyvét… 

Shadowhunters – Árnyvadászok 

Clary Fray a New York-i tinik teljesen átlagos életét éli, mikor egyik napról a másikra egy furcsa társaságba keveredik, ráadásul az anyja is nyomtalanul felszívódik. A tinidrámába oltott természetfeletti szériában az Árnyvadászok – ahogyan a nevük is mutatja – veszik fel a harcot a démonokkal szemben, itt ugyanis már nemcsak Clary és a családja, hanem az egész misztikus közösség érintett a rosszfiúk leszerelésében.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top