nlc.hu
Szabadidő

Időjárás Halottak napján

Így öltözz, ha temetőbe mész

Nem lesz szikrázó napsütés, érdemes melegen öltözni a temetőlátogatáshoz. Esernyő viszont nem kell.

Hétfőn az ország nagy részén tartósan borult, párás idő várható, a látási viszonyok csak lassan javulnak. A rétegfelhőzet felszakadozása és ezáltal több-kevesebb napsütés csak kevés helyen valószínű – nagyobb eséllyel a Dunántúlon. Legfeljebb szitálás alakulhat ki. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 15 fok között alakul, de ahol átmenetileg kisüt a nap, ott ennél pár fokkal melegebb lesz. Késő estére 9 és 13 fok közé hűl le a levegő – írja a kiderul.startlap.hu.

Kedden általában borult, párás idő várható, néhol azért napsütésre is számítani lehet, nagyobb eséllyel a Dunántúlon, illetve a Dél-Alföldön. Helyenként szitálás előfordulhat. Napközben javulnak a látási viszonyok. A délkeleti, majd délnyugati szél a Dunántúl északi részén megélénkül. Kora délutánra 12, 16 fokig emelkedik a hőmérséklet, ahol kisüt a nap, ott enyhébb idő várható.

Érdemes melegen öltözni (Fotó: Pexels.com)

Érdemes melegen öltözni (Fotó: Pexels.com)

Szerdán többnyire erősen felhős vagy borult, párás idő valószínű, de helyenként napos időszakok is lehetnek. Nappal a ködfoltok zsugorodnak. Helyenként szitálás, néhol kisebb eső, zápor is előfordulhat. Az északnyugati, északi szél főleg a Kisalföldön megélénkül. Hajnalban 7, 12, kora délután 12, 16 fok között alakul a hőmérséklet, de ahol kisüt a nap, ott enyhébb időre számíthatunk.

Csütörtökön nagyrészt közepesen vagy erősen felhős idő valószínű. Helyenként előfordulhat szitálás, gyenge eső. A ködfoltok napközben zsugorodnak. A délkeleti, keleti szél néhol megélénkül. Hajnalban 2, 11, kora délután 11, 18 fok között alakul a hőmérséklet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top