nlc.hu
Szabadidő

Meglett az eltűnt cica

18 hónapot élt túl a ”vadonban” egy elkóborolt szobacica

Calvin cica egész életét egy meleg lakásban töltötte, aztán egyszer úgy döntött, nekivág a világnak.

Richard Campbell, a Miami Egyetem nyugalmazott professzora konstatálta szomorúan, hogy Calvin névre hallgató cicája 2021 áprilisában megszökött a család oxfordi otthonából. A professzor a UPI-nak elmondta, hogy Calvin benti macska volt, amióta 2017-ben, kiscicaként kimentették egy fa tetejéről.

A szobacicák is kíváncsiak a világra

A szobacicák is kíváncsiak a világra

Talán már le is mondtak a cicáról, amikor idén ősszel Campbell professzor egyik kollégája, Susan Prochaska felfigyelt egy kóbor macskára, a Miami Egyetem természetvédelmi területének szélén.

Két héten át naponta kétszer hívtam a macskát, ételt és vizet raktam le, mire elkezdett közelebb jönni. Evett-ivott, de amint befejezte, azonnal eltűnt” – meséli a nő. Október végén azonban el tudta kapni a macskát és elvitte egy állatorvoshoz, hátha van a cicában mikrochip.

Szerencsére Campbell professzorék elővigyázatosak voltak, így a mikrochip megmutatta, hogy Calvint találták meg, aki így 18 hónap után hazatért gazdáihoz, miután az állatorvos kezelte férgesség és néhány kullancscsípés miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top