nlc.hu
Szabadidő

Élve dobták a kukába, meghalt a teknős

Elpusztult a teknős, akit élve dobott a kukába a gazdája

Állatorvoshoz akarták vinni, de nem értek oda időben.
Elpusztult teknős

Egyszerre szívszorító és dühítő az a felhívás, amit a Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. osztott meg a Facebookon. Arra kérik a lakosságot, hogy ne dobjanak élő állatot a szemétbe, mert az számukra végzetes lehet. 

Sajnos jó okuk volt rá, hogy erre emlékeztessék az embereket: mint írják, a szelektív válogató csarnokban dolgozó kollégáik a hulladék között egy nagyra nőtt teknőst találtak, amit vélhetően megunt a gazdája. A jobb sorsra érdemes páncélos az állatorvoshoz vezető úton sajnos elpusztult, így hiába szerették volna szakszerű ellátásban részesíteni, már nem lehetett megmenteni.

„Ezúton kérünk mindenkit, hogy az arra megfelelő úton és módon váljon meg állataitól, hiszen erre vannak a menhelyek, de leginkább arra, hogy örökbefogadás vagy vásárlás előtt gondolja meg kétszer is, hogy felelősséget tud-e vállalni a beszerzett állat iránt” – írták.

Fotó: Facebook 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top