nlc.hu
Szabadidő

Új tömegközlekedési forma a New York-i kutyáknál!

Miért utaznak IKEA-s szatyrokban a New York-i kutyák a metrón?

A New York-i gazdik lenyűgözték a fél világot fantasztikus ötleteikkel, ahogyan nagy testű kutyáikat különböző táskákba belepasszírozva utaznak a metrón.
kutyaktaskabanametronnewyork

A New York-i metró új szabályzata szerint, a közlekedési eszközön egy ideje csak olyan kutyák utazhatnak, akik beleférnek egy táskába. Természetesen azt mindenki érti, hogy az újonnan bevezetett szabály azért született, hogy az utasok ne hozzanak fel nagy testű kutyákat a járműre. A készítők azonban elkövettek két komoly hibát: az egyik, hogy nem fogalmaztak konkrét súlykorlátozást a tilalomba. A másik pedig, hogy nem számoltak a helyi lakosokkal, akik nem mellesleg egyébként sem értettek egyet az új irányelvekkel, így kreatívabbnál kreatívabb megoldásokkal rukkoltak elő.

Volt olyan, aki Husky-t „rejtett” az óriási hátizsákjába, de olyan is akadt, aki IKEA-s szatyrot alakított át kutyahordozóvá. A kedvencünk mégis az a gazdi, aki vélhetően a sietős reggeli készülődés közepette, egyszerűen „beledobta” kutyusát a vászontáskájába, mintha csak egy méretes pénztárca lenne (legalábbis a kép alapján úgy tűnik). Az ötletek megvalósulása ZS E N I Á L I S A N fest!

Ugyan feldobja a napunkat, ahogyan a táskában trónoló kutyák képei között görgetünk, viszont felhívnánk a figyelmet, hogy tömegközlekedés közben mégiscsak a biztonság az első! Épp ezért összeszedtük, hogyan közlekedhetünk itthon a kedvenceinkkel a különböző tömegközlekedési eszközökön!

Kutyákra és kutyaszállításra vonatkozó szabályok a tömegközlekedési eszközökön:

-A kutya nem ülhet a jármű ülésén

-Érvényes oltási bizonyítványa felmutatható legyen

-Mozgólépcsőn kézben kell tartani

-Kis testű kutyát állatok számára alkalmas szállítóboxban vagy táskában kell szállítani

-Nagy testű kutyát szájkosárral és pórázzal lehet a járműre felvinni

-Díjmentesen csak zárt szállítóboxban utazó, rendőrségi szolgálati vagy segítő (vakvezető, rohamjelző stb.) kutyák utazhatnak

-Kutyabérletet vagy teljes árú menetjegyet kell váltani utazás előtt

-Egy utas csak egy kutyát szállíthat

Kép: TikTok still @GLOSS 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top