nlc.hu
Szabadidő

4 izgi randi-app, ami tényleg pontos szűrővel rendelkezik

Nincs többé kellemetlen kérdés: randi-app azoknak, akik nem kérnek a meglepetésekből

Vega vagy? Disney-fan vagy? Nem monogám kapcsolatot keresel? Ezek a randi-appok azoknak segítenek, akik nem akarnak nagy merítésből válogatni.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Kelsey Atwood-Knudson nevű fiatal nő, aki arról álmodott, hogy mesebeli módon lesz szerelmes. A Tinderen és a Match.com-on, kereste a szőke herceget, mindhiába, mígnem rábukkant egy Disney-rajongóknak szóló társkereső oldalra, a MouseMingle-re, és ott hozott létre egy saját profilt.  Hat hónappal később megtalálta Kevin Guy-t, egy 26 éves, Washington partjainál állomásozó tengerészt.

A Szépség és a Szörnyeteg

Fotó: Instagram

Telefonszámot cseréltek és naponta beszélgettek, mielőtt randevút szerveztek a Ciao Bellában, egy olasz étteremben, amelynek ötletét a Susi és Tekergő emlékezetes spagetti jelenete ihlette. Aztán egy strandra mentek – varázsszőnyeg nélkül -, miközben mindenféle Disney dolgokról beszélgettek. Aznap este Guy engedélyt kért, hogy megfoghassa a lány kezét és megcsókolhassa.

A randi úgy alakult, ahogy azt Kelsesy elképzelte, és ehhez hozzájárult az is, hogy manapság már olyan specifikus randi appokat is találunk, amelyek segítségével leszűkíthetjük a kört olyan emberekre, akik a legfontosabb preferenciáinknak megfelelnek. Ez egyébként nem hülyeség, hiszen a felnőtt párkapcsolatokban szakításokhoz vezethetnek szokásbeli, életmódbeli, érdeklődésbeli különbségek. Nagyon frusztráló tud lenni, amikor realizáljuk, hogy az egymás iránti vágyon kívül, az égadta világon semmi közös nincs bennünk.

Ezeket a kellemetlen köröket szerette volna elkerülni Dave Tavres, az Anaheimben élő, önjelölt Disney-rajongó, és egykori Disneyland Railroad mérnök.

2015 végén azért alapította meg a MouseMingle-t, mert nehezen talált magának olyan nőt, aki osztozott a Disney-lelkesedésén.

Dave szerint az ő rendi-appjával, nemcsak szerelmet, hanem olyan haverokat is lehet találni, akikkel a nagy rajongók elbeszélgethetnek kedvenc Star Wars, Marvel Cinematic Universe és egyéb karaktereikről.

A MouseMingler-hez világszerte több ezer tag csatlakozott, akik havi 12,55 dollárt, valamivel több mint 4000 forintot fizetnek azért, hogy a saját buborékukon belül cseveghessenek, ismerkedhessenek. Tavres, aki maga is randizik a MouseMingle-n keresztül, otthagyta főállású technikai programmenedzseri állását, hogy az oldalt fejleszthessse.

Természetesen léteznek más érdeklődési területekhez, specifikációkhoz is randi-appok. Ezekből mutatunk most pár izgalmasnak és hasznosnak tűnő alkalmazást.

Kindred

A gyerek-kérdés mindig kényes téma, de a Kindred kitalálói gondoltak azokra, akik el szeretnék kerülni az ezzel kapcsolatos kellemetlen kérdéseket, helyzeteket. Olyan embereknek fejlesztette ki az alkalmazást, akik nem tudnak vagy nem akarnak gyermeket vállalni. A Kindred számukra nyújt egy biztonságos teret, ahol olyan, hasonló gondolkodású szinglikkel találkozhatnak, akiknek a jövőképükben valamilyen oknál fogva nem szerepel a gyerek.

Eleanor Brook-Hatch, a Kindred kommunikációs igazgatója és társalapítója azt mondta a brit Elle-nek: „Mindannyian szeretnénk olyan partnert találni, akivel a fontos dolgokkal kapcsolatban egy oldalon állunk. Sok alkalmazás azt állítja, hogy nagyszerű algoritmusokkal vagy keresési szűrőkkel rendelkezik, de ritkán lehet szűrni azokra, akik nem akarnak gyereket, vagy ha tudni szeretnénk egy ilyen infót, fizetni kell érte. A Kindrednél ez nem így van”

Feeld

Gondoltak azokra is, akik nem a monogám kapcsolatok hívei, és olyan emberekkel szeretnél találkozni, akik hasonlóan gondolkodnak a randizásról, a párkapcsolatokról. Ezen az appon sem csak romantikus kapcsolatok köttetnek, lehet rajta simán csak haverkodni is.

Her

Nem véletlenül ez a legjobb társkereső alkalmazás az LMBTQ+ nők számára. A HER a queer, leszbikus és biszexuális nők számára nyújt közösséget, nők által és nőknek létrehozva, és ez az egyik legnépszerűbb alkalmazás a körükben. 

A neve ellenére a HER nem kizárólag nőknek szól – ciszgender és nem bináris emberek számára is nyitott. Az alkalmazás rendezvényeknek, hírplatformoknak és csoportos beszélgetéseknek is otthont ad.

Kiemelt kép: MouseMingle

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top