nlc.hu
Szabadidő

Wes Anderson TikTok trend

Imádjuk: úgy mutatják be életüket, mintha az egy Wes Anderson-film lenne

Mutasd be az életed, mintha egy Wes Anderson film lenne!

Rengeteg esztétikus TikTok-trendet láttunk az elmúlt néhány hónapban, a napsütötte fotószűrőktől kezdve az #EverythingCanBeAnAlbumCoverig (minden lehet egy album borítója). Most talán az eddigi legesztétikusabb őrület vezeti a kihívások sorát.

Wes Andersont leginkább a csodás fantáziavilágáért és a sztárparádét felvonultató, különc kis filmjeiért szeretjük. A pasztell árnyalatoktól a szuperszéles felvételekig egy Wes Anderson-film látványvilága szinte összetéveszthetetlen mással. A TikTokon azonban a rendező stílusát is utánozni kezdték, és egyre többen töltenek fel olyan videókat, amelyek mintha a rendező egyik filmjében szerepelnének.

A legtöbb TikTok-trendhez hasonlóan a trend egyetlen videóval indult. Ava Williams felhasználó megosztott egy klipet a következő felirattal: „Jobb, ha nem csinálsz úgy, mintha egy Wes Anderson-filmben lennél, amikor odaérek”, majd Anderson-stílusú, szimmetrikus felvételekkel jelenítette meg vonatútját, Alexandre Desplat filmzenéjével. Számtalan TikToker ugrott rá az ötletre, és rengeteg hasonló videó fut körbe az interneten.

@ongyekung Mornings at Ministry of Health ☀️ #wesanderson ♬ original sound - Ye Kung Ong

A trendbe egyre többen szállnak be, most épp a szingapúri egészségügyi miniszter:

Wes Anderson stílusa sokakat megihlet, például ezeket a bámulatos helyszíneket, de valaki azon is elgondolkodott, hogyan nézne ki egy főzős videó a rendező stílusában.

wes anderson kihívás szingapúri egészségügyi miniszter

A szingapúri egészségügyi miniszter (Fotó: TikTok)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top