nlc.hu
Szabadidő

Elképesztő izmai vannak a 12 éves crossfitternek

Brutális izomzattal büszkélkedik a 12 éves brazil csodagyerek

Már most a brazil crossfit jövőjeként tartják számon.
cauzinho neto

Cauzinho Neto, egy 12 éves brazil fiú igazi celeb lett, miután megmutatta a közösségi médiában lenyűgöző izmait – ám a csodálói mellett jócskán akadnak olyanok is, akik úgy vélik, hogy nem egészséges, hogy ilyen fiatalon ennyire kigyúrta magát.

Carlos Augusto Pitanga Neto, más néven „Cauzinho” 2 évvel ezelőtt kezdett el edzőterembe járni fitneszrajongó édesapja felügyelete alatt. A fiút ma már a brazil CrossFit-csodagyerekként tartják számon, mivel képes saját testsúlyának több mint kétszeresét felemelni és napi 700 hasprést végezni.

Míg a legtöbb 12 éves hétköznapokon nehezen kel ki az ágyból reggel, Cauzinho mindennap 5:30-kor kel fel, hogy 5 km-t fusson és néhány tucat felülést végezzen. Reggeli után iskolába megy, majd miután befejezte a házi feladatát, két és fél órát tölt az edzőteremben súlyemeléssel, guggolással, fekvenyomással és bicepszhajlítással.

„Korábban majd megőrült a fociért, de most csak a CrossFit érdekli” – magyarázta a fiatal atléta édesapja.

„Megegyeztünk, hogy a nyári szünetben edzeni fog a következő tanév kezdetéig. Mindössze 15 nap edzés után, a korához és fizikai kondíciójához igazított órákon Cauzinho már olyan mozdulatokat is könnyedén végre tudott hajtani, amelyeket a hónapok óta edző diákok sem tudtak” – tette hozzá.

Nem kellett sok idő, hogy a fiatal Carlos edzője észrevegye, hogy van benne valami különleges: a szülei úgy döntöttek, hogy a tini sportolói karrierjére összpontosítanak. Egy teljes értékű csapatot béreltek fel számára, amelyhez edző, orvos, fizioterapeuta és táplálkozási szakember is tartozik. A befektetés kifizetődni látszik, ugyanis Cauzinhót már most a brazil CrossFit jövőjének tartják, és több százezer követője van a közösségi médiában.

A 12 éves fiú cizellált hasizmairól készült fotók és a kimerítő edzésprogramjáról készült videók nagyot mentek Dél-Amerikában, de ahogy az online követőtábor megnőtt, úgy jelentek meg olyan hangok, akik szerint nem egészséges, amit a fiú csinál.

„Szegény gyerek, úgy néz ki, mintha az apja »mini én«-je lenne. Nincs normális gyerekkora” – kommentelte valaki. „Hogy milyen károk keletkeznek emiatt a növekvő testében, az valószínűleg majd kiderül, ha idősebb lesz.”

A család visszautasította a vádakat és kijelentette, hogy profi szakemberekkel biztosítják, hogy Cauzinho egészsége ne kerüljön veszélybe a sport miatt.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top