nlc.hu
Trend

Izmos kínai nagypapa

Szuperizmos testalkatával sokkolja a netet egy 70 éves férfi

Így néz ki egy testépítő nagypapa!

Irigylésre méltó a kínai Csungkingban élő Zou Heping testalkata. A 70 éves férfi mozgás iránti szeretete 1979-re nyúlik vissza, akkor olvasott egy magazinban a futás előnyeiről, így belevágott. Azóta rendszeresen felfut a város melletti Gele-hegyre, futás mellé pedig még külön edzőprogramot is összeállított magában, amitől még a mai napig is csúcsformában van a teste. Húzódzkodás, kézenállás, rúdmászás mind olyan gyakorlat Zou számára, amivel az egészségét és a fittségét őrzi. Sőt olyan gyakorlatokat is végez, melyeket ő talált ki, és első látásra bizarrnak tűnnek, ilyen például, hogy békaugrásban megy fel a 2500 lépcsőfokon egészen a Gele-hegy csúcsáig, majd „aligátor pózban” mászva teszi meg a lefelé vezető utat. Szerinte ez jobb a térdnek, és javítja a végtagok koordinációját.

izmos

Testépítő versenyen is indulhatna – Forrás: odditycentral.com

A nagypapakorú  férfi nemcsak a fitt és szuperizmos testalkatával tűnik ki, hanem a fekete színű hajával is, miközben ilyen idős korban már javában őszül az ember. Ő azonban állítja, teljesen természetes a hajszíne, soha nem festette. Állítja, a futásban, a rendszeres testedzésben és a megfelelő életmódban rejlik az erőnléte titka.

Naponta jár futni – legyen bármilyen is az idő -, rendszerint félmeztelenül és edzőcipő nélkül. Több mint 40 éve felhagyott az alkohollal és a cigivel, az egészséges életmódjában pedig az alvásnak is nagy szerepe van. A testedzés iránti elkötelezettsége és a kockás hasa a bizonyíték arra, hogy az életkor csak egy szám, a rendszeres sport pedig öregedésgátló hatással bír.

izmus

Zou gyakorlatainak egyike – Forrás: odditycentral.com

„Bárhová megyek, a koromról faggatnak, valamint kérdezik, hogy mit eszem, festetem-e a hajamat, hogyan tudtam így megizmosodni… Már fárasztó válaszolgatni” – panaszolta nemrég egy interjúban Zou, aki állítja, sosem szedett táplálékkiegészítőt a fizikuma érdekében.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top