nlc.hu
Szabadidő

Curtis akkor és most

Sztárfocista lehetett volna, helyette teljesen másban találta meg a boldogságot Curtis

Hosszú és göröngyös az út, de mutatjuk, hogy jutott el Curtis a focipályától a The Voice coach székéig.

Mindenki úgy emlékszik Curtisre – polgári nevén Széki Attilára –, mint a csodagyerekre, aki a magyar foci egyik nagy csillaga lehetett volna. Nem véletlenül: csupán 17 éves volt, amikor először bekerült az Újpesthez, ahol az élvonalban játszott csatárként. Profi szerződést kapott, később játszott Kecskeméten és Szolnokon is kölcsönben; előbbivel NB II bajnoki címet szerzett.

Szélsebesen ívelt felfelé a futballkarrierje, Curtis azonban a közvéleménytől teljesen másképp gondol vissza magára. „Tök érdekes, mindenki nagy tehetségként emlékszik rám, de én nem tartottam magam jó focistának. Sokkal jobb rapper vagyok, mint focista. Focimeccseken izgultam is, nem tartottam magam olyan jónak, mint a többiek. Koncerten nem izgulok”vallotta be a Portré című műsorban.

Hobbiból hivatás

Éppen ezért valószínűleg tényleg nem kesergett annyira, amiatt, amikor 2009-ben, 20 évesen olyan komoly térdsérülést szenvedett, hogy az kettétörte a focis menetelését. Sőt, az egyéves kényszerpihenőben állítólag az volt számára az egyetlen pozitívum, hogy a rappeléssel foglalkozhatott. Merthogy Curtis már a labdarúgás mellett is hódolt – igaz, akkor még csak hobbiként – az igazi szenvedélyének, a rapnek. Ráadásul éppen a sérülése évében dolgozott együtt először BLR-rel, akivel „már az első albumainkat is együtt készítettük, mielőtt Majoros Peti csatlakozott volna a csapathoz”. És amikor Majka is beszállt a Curtis-BLR duóba, akkor robbantak csak igazán nagyot.

Bár azt gondolnád, hogy az azóta legendássá vált Belehalok volt az első közös száma a triónak, ezt valójában megelőzte a Bomba vagy baby című daluk, amit több mint 3,5 millióan hallgattak meg. De oké, ez még mindig elenyésző a Belehalok elsöprő sikeréhez, ami jelenleg 75 millió megtekintésnél tart.

Majka, Curtis, BLR

Majka, Curtis és BLR a 2013-as Story Ötcsillag-díjátadó gálán (Fotó: Schumy Csaba)

Ahogy a rapper mesélte, a trió végül duóvá vált, miután „bejelentette Geri [BLR – a szerk.], hogy szeretne egyedül is érvényesülni”. Ezután Curtis és Majka közösen szárnyaltak éveken át, sikert sikerre, díjakat díjakra halmoztak. Csakhogy közbeszóltak a drogok. Curtis komoly kábítószer-függőséggel küzdött, ami kihatott a karrierjére, a kapcsolataira, a kettő metszetében pedig a Majkával való közös munkájára.

„A legfélelmetesebb az volt ebben az egészben, hogy annak ellenére, hogy már nem hozott jót, annak ellenére is csináltam.

Tudtam, hogy a harmadik csík után már megint az lesz, hogy azt hiszem, van bent valaki a házban. És konkrétan volt olyan, hogy éjszakákat álltam a szoba sarkában, nehogy valaki mögém tudjon jönni” – emlékezett vissza a drogozás okozta mélypontjaira a Celeb vagyok, ments ki innen!-ben (amit egyébként meg is nyert.)

Ez már tavaly történt, miután Curtis túl volt az elvonón, mikor úgy tűnt, rendeződött a viszonya Majkával és minden visszatért a régi kerékvágásba. Azonban 2022 júliusán Curtis bejelentette, hogy 12 év után végleg külön utakon folytatják barátjával és kollégájával. Sokan azt gondolták, a rapper talán visszaesett, de Curtis azóta tisztázta: a szakításnak semmi köze nem volt a függőségéhez. Főleg, mert elmondása szerint akkor már 3 éve józan volt.

„Egyre több és erősebb súrlódás volt szakmai szinten is, és összességében majdnem mindenben volt vita, konfliktus”osztotta meg Hajdú Péterrel a rapper a különválás valódi okait márciusban. „Korábban volt olyan, hogy csináltunk egy nagykoncertet és az mondták, hogy Majkáék de jó bulit csináltak. De az nem Majkáék volt, hanem az egy közös buli. Én nem akartam másodhegedűs lenni. Rólunk kellett volna szólnia mindennek, de csak róla szólt. Évek alatt tettem azért annyit, mint szövegírásban, zeneileg, jelenlétben, hogy ez egyenrangúvá emeljen a produkcióban” – tette hozzá.

Majka és Curtis

Majka és Curtis 2014-ben (Fotó: Schumy Csaba)

Álomgyár

Bár Majka és Curtis duójának felbomlása megrázta a közönséget – és nyilván a rappereket magukat is –, azóta Curtis szakmai és magánélete is ismét sínen van. Szerelmével vidékre, kertes házba költözik, megalapította a saját együttesét, a Curtis Live Bandet, legutóbb pedig Charlie-val adott ki közös számot Maradunk végig címmel. A rapper nagy rajongója az énekesnek, nagy álma volt, hogy együtt dolgozzanak. Azonban nem csak a Charlie-val való együttműködés volt az, ami mostanában a megvalósult álmot jelentette Curtis számára.

Curtis

Fotó: RTL Sajtóklub

Hanem az is, hogy felkérték a 10 év után ismét – ezúttal az RTL-en – műsorra kerülő, az X-Faktort váltó The Voice coachának. A rapper pedig soha semmire nem állt ennyire készen:

„Igazából majdnem elsírtam magam, mert a legnagyobb álmom volt, egy ilyen tehetségkutatóban mint zsűri, mint coach szerepelhessek.

Pályafutásom során már mindent elértem, amit szerettem volna. Több mint 20 platinalemez és 2 Fonogram-díj után ez a legnagyobb zenei elismerés” – nyilatkozta Curtis. És hogy milyen típusú mentora lesz a versenybe jelentkező tehetségeknek? Arról is lerántotta már a leplet: „Abban hiszek, hogy családias légkört kell majd teremteni a csapatomban és akkor tudunk sikereket elérni. Az a tervem, hogy az én versenyzőm végig maradjon, és mi győzzünk!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top