nlc.hu
Szabadidő

Az ecuadori örökrózsa

Fél évig nem hervad el az ecuadori örökrózsa

Különleges eljárással tartósítják a rózsát.

Ecuadorban, a világ egyik legnagyobb rózsatermelő országában a garnéla, kakaó és banán mellett fontos exportcikk a vágott virág is. Az ecuadori növények fő piaca az Egyesült Államok, de exportálnak Európába is; igaz, ez a jelentős távolságok miatt egy kicsit körülményesebb. Csakhogy mire Európába érkeznek a virágok, több nap is eltelik, így nem gyönyörködhetünk bennük túl sokáig. Az ecuadori virágtermelők a problémát úgy oldották meg, hogy feltaláltak egy speciális eljárásmódot, amellyel tartósabb lesz a rózsa. Az így keletkezett virágnak az Örökrózsa (Rosas Eternizadas) nevet adták – írja a Portfolio.

A lap szerint a rózsákat vágás után vetik alá a kezelésnek, egy kicsit szárítják, majd alkoholt tartalmazó anyaggal kezelik. Az így keletkezett virág, bár egy kicsit talán szárazabbnak tűnik az eredetinél, körülbelül fél évig nem hervad el.

Az OEC legfrissebb, 2021-es adatai szerint Ecuador a világ második legnagyobb rózsaexportőre, ebben az évben 700 millió dollárnyi rózsát értékesítettek a nemzetközi piacokon. A latin-amerikai országot egyedül Hollandia előzi meg nemzetközi forgalomban, ők ebben az évben 1,1 milliárd dollárnyi rózsát exportáltak – írják.

Ez a rózsa nem örök, de olyan nagyra nőtt, hogy Guinness-rekordokra pályázik.

harmatos rózsa

Ez a rózsa sajnos biztos nem bírná fél évig (Fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top