nlc.hu
Szabadidő

Guinness-rekordot döntött egy férfi

Megdöntötte a Guinness-rekordot egy férfi a fekvőtámasz variációival

Alex Goulding megdöntötte a Guinness a fekvőtámasz variációival. A férfi 60 másodperc alatt 66-szor ereszkedett le fekvőtámaszból alkartámaszba.

Alex Goulding már több Guinness–rekord tulajdonosa is a fekvőtámasz kategóriában. Alex elmondása alapján élete egyik legnehezebb időszakában a fitnesz egyfajta terápiaként is hatott rá, majd később, a korlátozások alapján kezdett el jobban kutakodni a világrekordok után. 

Alex Goulding megpróbálja megdönteni a saját rekordját

Alex Goulding megpróbálja megdönteni a saját rekordját (Fotó: YouTube/Guinness World Records)

Nemrég a saját rekordját is szerette volna megdönteni, ezért elhívta a Guinness-rekordok egyik bíráját. A feladata az volt, hogy fekvőtámaszból alkartámaszba ereszkedjen. Korábban egy perc alatt 63 ismétlést végzett, amit mindössze egy, vagy két ismétléssel szeretett csak volna túlszárnyalni. 

Egy hivatalos videóban elmondta, hogy nehéz dolga lesz, hiszen megpróbál másodpercenként mindig eggyel több gyakorlatot elvégezni. 

Gyorsan kezdtem, majd 40 másodperc körül gyorsan el is fáradtam

– összegezte.

A Guinness-rekordok hivatalos bírája elmondta, hogy egy ismétlést le kellett vonnia, de ennek ellenére Alex  60 másodperc alatt 66 ismétlésszámot produkált.

A felmérés után a férfi újabb rekordot próbált felállítani, ezért egy újabb fekvőtámasz variációval próbálkozott. A fekvőtámasz után ellökte magát, és egy 180 fokos fordulatot csinált. 

Ebben a kategóriában is szintén Alex Goulding tartja a rekordot 16 ismétlésszámmal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top