nlc.hu
Szabadidő

Teraszos és kiülős helyek Budapesten

5 hangulatos kiülős hely Budapesten

Nyáron a jó időben biztos mindenkinek kedve van egy kicsit be- vagy éppen kiülni valahova, ahol jót beszélgethet a barátaival, rokonaival, ismerőseivel. Mi összeszedtünk 5 ilyen teraszos helyet, ahová érdemes benézni.

Az idei esős és hideg tavasz bizonyára nem sok embernek hozta meg a kedvét egy-egy esti találkozásra, vacsorára, borozásra. Azonban most egész stabilnak tűnik az időjárás, ezért igazán elnézhetünk néhány teraszos belvárosi helyre. Már maga a hangulat is fel fogja dobni a kedvünket, ha mást nem is iszunk ennek érdekében.

Nemdebár

A Széll Kálmán tér varázslatos helye egész évben számos zenész és művész törzshelye. Azonban nyáron a művészlelkek még inkább a szabadban és társaságban töltik az idejüket, amikor csak tehetik, ezért szinte biztos, hogy itt mindig találkozhatunk néhány ismerős arccal. A hely családias hangulatot áraszt, és miközben eszünk-iszunk, nagyon jó underground zenék szólnak a háttérben. A belső udvarnak hála megszabadulhatunk a tér folyamatos sürgés-forgásától.

Csendes Társ

Sokan nem is tudják, micsoda aranyos és csendes kert bújik meg a belváros közepén, az Astoriától nem messze. A Károlyi-kert már önmagában is rendkívüli kiülős hely, de a közelében lévő Csendes Társ még inkább. A hely egész nap nyitva áll, ezért egy kellemes reggelire is beülhetünk, de akár egy esti iszogatásra is megéri a bő és hosszú itallap miatt is. A kertben tett sétával kiegészítve akár egy randihelyszínnek is alkalmas lehet, de érdemes előre asztalt foglalnunk.

Kis Fecske Presszó

Nyáron tulajdonképpen az egész Mikszáth Kálmán tér egy nagy terasszá változik. Rengeteg kiülős hely található itt. Az egész tér ilyenkor megtelik élettel, vidámsággal és mediterrán hangulattal. Mindenképp érdemes egyszer személyesen is megnézni ezt a jóérzésű kavalkádot. A Kis Fecske Presszó pénztárcabarát árainak és lazaságának köszönhetően az egyik legnépszerűbb kiülős hely errefelé. Akár ebédre is érkezhetünk, melyet mindennap 12 és 16 óra között kérhetünk.

Két fiatal lény és két srác állnak egy bárpultnál, koktélt isznak és beszélgetnek.

Egy baráti találkozó mindenkinek jót tesz

Mad Garden

A Mad Scientist az egyik legmenőbb sörfőzde Magyarországon. A Mad Garden megbújik az óbudai panelrengeteg között, ám annál különlegesebb ide belépni. Eltűnik a város, és helyette egy csupa zöld és egy hangulatos kerthelyiség fogad bennünket. Az egyedi és merész italoknak köszönhetően már egy összetartó közösség is kiépült itt. A jó sörök mellett sok-sok programmal is készülnek: beszélgetésekkel, koncertekkel, DJ-szettekkel vagy éppen reggeli jógával.

Zengő Bár

Nem messze a Nemzeti Múzeumtól találjuk a pár éve megnyitott, hangulatos kis kiülős helyet. A bár elsősorban a borkedvelőknek fogja elnyerni a tetszését, hiszen rengeteg fajtájú és igazán finom borokat kóstolhatunk itt. De a rövidital-kínálat is impozáns, mert a whiskey-k, ginek és rumok között is találhatunk nem mindennapi ajánlatokat. Italaink mellé kérhetünk tapasokat, amelyek jól kiegészítik a különleges ízeket. Érdemes figyelni az eseménynaptárat is, rendszeresen tartanak kóstolókat és kvízesteket.

Budapest bővelkedik a teraszos, kiülős, kocsmaszerű helyekben, ezért, ha bárhol teszünk egy sétát a városban, biztos, hogy belebotlunk néhányba. 

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top