nlc.hu
Szabadidő

III. Károly testőrök nélkül kirándult

Hegyikerékpárosokkal csacsogott, a testőrök nélkül sétálgató III. Károly

A három bringás nem számított rá, hogy a testőrök nélkül sétáló királlyal fognak csevegni a hegyekben.

 

III. Károly magányosan bandukolt a Balmoral kastély közelében található birtok egyik gyalogos ösvényén, amikor az éppen arra tekerő bringásokba futott bele. A fiatalok sisakján lévő kamera megörökítette a találkozást, és a társaság egyik tagja, Andrew McAvoy hegyikerékpáros  fel is töltötte a YouTube-ra.

Egyikük sem számított erre a találkozásra

Mielőtt elindultak az ösvényen, Andrew még mondta is a barátainak, hogy Károly a közelben lehet, mert a hegy lábánál ott álltak a testőrök és az autók. Amikor aztán a kerékpárosok találkoztak az uralkodóval, az magányosan bandukolt a Skót-felföldön. “Szeretek egyedül sétálni”- mondta a bringások kérdésére, majd valamennyien megállapodtak abban, hogy túlságosan sok a szúnyog a környéken. Károly beszélt nekik arról is, hogy a Balmoral birtokon található Gelder Shiel házakat, Ballater falu lakosainak segítségével újította fel. Ide ellátogattak a kerékpárosok előtt.

Ezeket a házikókat még Viktória királynő építette. Károly pedig, aki Erdélyben is gyakran sétálgat,  a felújítást vezényelte 2015-ben. A házak minden túrázó számára menedékül szolgálnak, ha rosszra fordul az idő, vagy csak megpihennének 1-2 napot. Károly maga is sok időt töltött itt az apjával és a húgával.

Mielőtt a bringások és a király búcsút intettek volna egymásnak, az uralkodó még rájuk szólt, hogy vigyázzanak magukra, és ne essenek el. 

“Nagyon kedves ember, és az is kedves volt tőle, hogy szakított ránk időt”- mondta később McAvoy.

A felvétel augusztus végén készült, amikor III. Károly a szabadságát töltötte Skóciában.

III. Károly és a hegyikerékpárosok

III. Károly és a hegyikerékpárosok (fotó: YouTube)

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top