nlc.hu
Szabadidő

Nem nyit ki karácsonykor Eta néni dabasi csodaháza

Nem lesz idén karácsonyi mesevilág Eta néni dabasi házában, szomorú bejelentést tett a nyugdíjas asszony

Nem nyit ki idén a a karácsonyi ünnepekre rendszeresen feldíszített dabasi porta.

Évről évre karácsonyi mesevilágot teremtett Kajdácsi Józsefné „Eta néni” a dabasi házában, amely valóságos zarándokhellyé válik mindig a karácsonyi ünnepekre. Az egész országból – sokszor még külföldről is – a csodájára járnak ilyenkor a lenyűgöző ünnepi dekorációknak és fényeknek. Idén azonban mindez elmarad. 

Eta néni,

Kicsik és nagyok egyaránt imádták Eta néni karácsonyi mesevilágát – Forrás: TV2 / Tények – videó

Eta néni szomorú bejelentést tett a közösségi oldalán. „Az elmúlt évekre visszatekintve ilyenkor már javában zajlik a készülődés ETA néni háza táján. Sajnos, és ezt még leírni is fájó, ez ebben az évben nincs így. Nem szorgoskodik senki, nem jön össze család és jó barát, most csak a csend, ami uralkodik. A 2023-as év nem hozott túl sok jót számunkra, ezért úgy döntött a család, hogy ezt a karácsonyt, ezt az ünnepet együtt, egymásra figyelve szeretetben szeretnénk megélni. 2023-ban Eta néni házának kapuja ZÁRVA marad, és a megszokott fénydekoráció sem lesz látható. Kérjük az érdeklődőket, hogy most ne jöjjenek felénk. Pozitívan és reményekkel teli szívvel tekintünk előre, hisszük, hogy még sok látogatót köszönthet a jövőben a kis dabasi porta” – posztolta.

A kommentelők megértik Eta néniék döntését, és minden jót kívánnak a dabasi családnak, megköszönve, hogy milyen csodákat élhettek át náluk az elmúlt években.

Eta néni 11 éve az unokáinak kezdte el karácsonyi fényekkel kidekorálni a portáját, a fényárban úszó házból pedig az évek alatt turistalátványosság lett. A koronavírus-járvány miatt volt ugyan egy év kényszerpihenő, de a rezsiválsággal dacolva Eta néniék 2022-ben is ünnepi mesevilágot varázsoltak a házból. „A költségekről nem szoktunk nyilatkozni, de szerencsére már 3 éve működik napelem a házunkon, így a szükséges energiát megtermeli a plusz áramfogyasztáshoz is” – mesélte tavaly

Az nlc 2019-ben készített interjút Eta nénivel, aki akkor arról beszélt, hogy rengeteg örömet okoz, hogy minden évben feldíszítheti a házát, és fogadhatja a vendégeket az ország minden tájáról. „Volt olyan néni, aki sírva jött be, hogy ő még ilyen szépet nem látott. Nekem óriási feltöltődés, hogy ezt tudom adni az embereknek karácsonyra. Mások pénzt gyűjtenek, én pedig élményt adok azoknak, akik az ország számos pontjáról eljönnek hozzám” – vallotta be.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top