nlc.hu
Szabadidő

Megszólalt Matthew Perry haláláról a színész magyar hangja, Sinkovits-Vitay András

„Ő mindig kilógott a sorból” – így gyászolja Matthew Perryt az őt szinkronizáló Sinkovits-Vitay András

Telefonon tudta meg, hogy a színész elhunyt.

Sinkovits-Vitay András két évtizeden át volt Matthew Perry szinkronhangja, és a színész tragikus halála érthető módon nagyon megrázta. 

„Telefonon értesültem a halálhíréről, ami nagyon elszomorított és megdöbbentett. Holott sajnos be kell vallanom, készültem is rá, mert amikor két éve a Jóbarátok: Újra együtt című műsort megcsináltuk, már láttam rajta, hogy valami nagyon nagy baj van. .. Az utóbbi években sok elkeserítő és zavaros hírt olvastam róla”nyilatkozta a Blikknek.

Sinkovits-Vitay András azt is elárulta, számára csendes a gyász, vallásos emberként a továbbiakban magában szeretné megélni a történteket.

Vallásos ember vagyok, ennélfogva imádkozom érte, a lelki üdvéért, hogy valahol egyszer végre boldog legyen, mert úgy láttam, hogy ő nem volt igazán boldog sohasem

– tette hozzá. 

Matthew Perry

Fotó: Profimedia

Két évvel ezelőtt megkerestük a Jóbarátok zseniális szinkronhangjait, és a nekünk adott korábbi interjúban Sinkovits-Vitay András elmondta, Chandler mindenképpen szerepel a legkedvesebb szinkronszerepei listáján, mégpedig igen előkelő helyen.

Hozzátette, nem volt olyan, amit nem szeretett volna a karakterben. „Alig vártam a forgatási napokat. Ilyenkor a kollégáimmal is találkozhattam – főleg az első három évben, amikor még együtt vettük fel a jeleneteket, és akár egyszerre hatan álltunk egymás mellett a stúdióban. Később már csak hárman állhattunk együtt, aztán pedig már csak ketten, hogy végül eljussunk odáig, hogy minden színész már csak egyedül áll a stúdióban.

Elárulta azt is, van olyan, amiben ő és Chandler hasonlít egymásra.  „Én is mindig onnan lógok ki, ahol éppen vagyok. Ő is egy picit kilóg. Nem nagyon, csak pont annyira, hogy más a gondolkodása. Az enyém is más. Én például sokáig tudtam városban élni, de ma már nem tudok. Kiköltöztem egy erdő közepébe és ott lakom.” 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top