nlc.hu
Szabadidő

Tippek, hogy lassabban merüljön az iPhone-od

Ez öli meg az iPhone-od akkuját – figyelmeztet egy Apple-dolgozó

Rengeteg iPhone-használó panaszkodik arra, hogy gyorsan lemerül a telefon. Neked mi a tapasztalatod?

Ha már néhány éve iPhone-od van, észrevehettél bizonyos problémákat az eszköz akkumulátorának élettartamával kapcsolatban. A telefon egyre gyorsabban lemerül, az alacsony fogyasztású mód a legjobb barátod, és már alig tudsz elmenni bárhová is anélkül, hogy ne vinnél magaddal töltőt.

Azonban vannak olyan trükkök, amelyek segítségével meghosszabbíthatod telefonod akkumulátorának élettartamát. Ezek elsőre kissé ellentmondásosan hangzanak. Az Apple korábbi alkalmazottja, Tyler Morgan azt állítja, hogy van néhány tanácsa, amelyek közül az első az, hogy kapcsold ki a telefon Bluetooth funkcióját, amit amúgy is alig használsz.

Következő lépésként kapcsold ki a háttérben futó alkalmazásfrissítést a telefonon, így nem kell az összes alkalmazásnak csendben rágnia az akkut, amikor nem is használod őket.

A helymeghatározási szolgáltatások, a Siri kikapcsolása és a telefon fényerejének csökkentése mindig segít, mert ha nem is használod aktívan, a telefon akkor is lemeríti az akkumulátort.

A volt dolgozó azt is tanácsolja, hogy az iPhone-t egy köztes töltöttségi zónában kell tartani – 30 és 80 százalék között. Ha hagyod lemerülni az akkumulátort, majd újra teljesen feltöltöd, az megterheli a telefont. Az élénk színek intenzitásának csökkentésével szintén segíthetünk az akkumulátornak.

Az Apple nem erősítette még meg hivatalosan a javaslatokat.

(via)

alacsony töltöttség szint iphone - egy nő töltőt dug a telefonba

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top