nlc.hu
Szabadidő

Mészáros Árpád Zsolt a felmondásáról

Mészáros Árpád Zsolt a felmondásáról: „Nem vagyok pökhendi ember, de az igazat kimondom”

A munka okozta feszültséget otthon sem tudta letenni.

Márciusban robbant a hír, hogy újabb színész hagyja el a Budapesti Operettszínházat. Az elmúlt hónapokban hallhattunk Sándor Péter kirúgásáról, akkor még sokan az gondolták, a színésszel lehettek problémák. Pedig tavaly decemberben hasonlóképpen rúgták ki a színház karmesterét, Maklári Lászlót, 40 év hűséges szolgálat után. Őket követte Kerényi Miklós Máté, aki magától döntött úgy, 30 év után távozik az Operettből. Hasonlóképpen Mészáros Árpád Zsolt is bejelentette távozását

Mészáros Árpád Zsolt

Fotó: Trenka Attila

A színész 23 év után hagyja ott a színházat, ennek a döntésnek a meghozatala nyilván az ő számára sem volt egyszerű. Ahogy a Best magazinnak említette, hiába próbált a vezetőséggel beszélni a gondokról, szó szerint zárt ajtókba botlott. 

Márciusig nem fogadott, és ezt szerintem teljes joggal megalázónak tartottam. 23 éve voltam a színház tagja, a nevem összeforrt a zenés műfajjal, és a mai napig rengeteg rajongóm van. Amikor kiraktam egy felvételt, amin a kisfiamat altatom, másfél millióan nézték meg. A színház egyetlen posztjának sem volt hasonló nézettsége az utóbbi időben. Mégsem hallgatott meg a vezetés. De én nem akartam megbántani senkit, és bocsánatot is kérek, ha bárki úgy érezte, hogy személyesen támadom. Nem vagyok pökhendi ember, de az igazat kimondom. Szerintem ha bemegyünk egy boltba, kimondhatjuk, hogy büdös van, ugyanezt szerintem meg kell tenni a színház dolgaival kapcsolatban is. Ettől nem leszek ellensége az intézménynek, sőt. Az is őszintén elmondom, hogy voltam én rossz ember, voltak velem problémák. Én nem szaladok el önmagam elől” – fogalmazott MÁZS. 

A színész kihangsúlyozta, a színház az utóbbi időszakban a magánéletére is kihatott.

Alig volt munkám. Otthon is egy kellemetlenkedő, zsörtölődő apává váltam, aki azon morog, hogy ki mit hova tett le. Ennyire nem volt tennivalóm. Én nem a bármikori színházvezetésnek kívántam hadat üzenni, csak nem nézhettem tétlenül, hogy mennek el mellettem azok a szerepek, amiket éppen most kellene eljátszanom. A kiírásom után több jóérzésű intézményvezető megkeresett, és biztosítottak róla, hogy mellettem állnak még akkor is, ha lehet, ezúttal elég csípősen fogalmaztam. Megnyugtattak, hogy segíteni fognak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top