nlc.hu
Szabadidő
Ki az a Hawk Tuah lány?

„Köpj rá a micsodájára!” – Egy új mém, ami ellepte a TikTokot

Kevesebb mint egy hét alatt a videó 8 millió megtekintést ért el az Instagramon és félmilliót a TikTokon.

Az internet legújabb szenzációja a Tennessee állambeli Nashville-ből származik, ahol egy fiatal nőtől a Tim and Dee TV nevű YouTube-csatorna utcai interjúban kért őszinte hálószobai tanácsokat. A választ pedig felkapta az internet és futótűzként terjesztették el egymás között a felhasználók.

A teljes videóban egy buliban több nőt is megkérdeztek a youtuberek: „Mi az az egy dolog az ágyban, amitől a férfi minden alkalommal megőrül?”. A válaszok a csókolózási tanácsoktól kezdve a pózjavaslatokig nagyon változatosak, de az igazi sztár, a miniinterjúk főszereplője kétségtelenül a most már csak „Hawk Tuah Girl”-nek becézett nő.

Hogyan indult a mém?

A videó kevesebb mint egy hét alatt 8 millió megtekintést ért el az Instagramon és félmilliót a TikTokon. A nagy siker egyébként nem a nő jó tanácsainak köszönhető, hanem pont annak, hogy a közösségi média felhasználók teljesen értetlenül állnak a videó előtt, és próbálják értelmezni, hogy mit mond pontosan lány. Csak sejteni véljük a szavainak értelmét legalábbis.

A youtuberek interjúsorozatának közepén egy kissé furcsa humorral megáldott nő egy barátnője kíséretében elmondja a nézőknek, hogy szerinte mit szeretnek a férfiak leginkább az ágyban. A nő déli akcentussal válaszol: „Ó, hát csinálj egy hawk tuah-t, és köpj rá a micsodájára! Érted?”

Később valaki így kommentálta: „Az egész interjúja vicces”, míg egy másik felhasználó hozzátette: „Reméltem, hogy én vagyok az egyetlen, aki beleszeretett, de azt hiszem, az egész világ belezúgott a csajba”. A köpésre hangutánzóként használt „hawk tuah” utalás hamarosan futótűzként terjedt el a neten, és valaki még egy zöld képernyős kivágást is elérhetővé tett a TikTokon, hogy a kifejezést különböző kontextusokban lehessen használni.

Az egyik bejegyzésben egy felhasználó leírja, hogy a bátyja összeveszett a barátnőjével, mert „a lány azt írta neki, hogy »Hawk Tuah«. A bátyám rám nézett, és azt kérdezte, hogy [a lány] most köpött le? Még mindig sírok a röhögéstől”. Az interjút eredetileg június 11-én osztották meg, és mostanra már végtelenül sokan átdolgozták. A Tim and Dee TV, a YouTube-ra, TikTokra és Instagramra gyárt tartalmakat, a páros általában az utcán kérdez embereket különböző témákban – de ez a videó eddig a legsikeresebb náluk, a közzététel óta az egekbe szökött a nézettség.

A Hawk Tuah lány interjú közben (Forrás: YouTube)

A Hawk Tuah lány interjú közben (Forrás: YouTube)

Ki az a Hawk Tuah lány?

A Hawk Tuah nő felkutatása azóta is folyamatban van, az önjelölt internetes nyomozók órákat áldoztak már a projektre. A tiktokerek azt állították, hogy megtalálták a nőt az Instagramon: Hailey Wellingtonnak hívják, de azóta a profilját állítólag törölték – a Hawk Tuah lány valószínűleg nem számított arra, hogy a nyilatkozata ekkora szenzáció lesz a közösségi oldalakon. Még az a pletyka is elterjedt róla, hogy a nő tanítónőként dolgozott, de a videó miatt kirúgták az iskolából.

Nem sokkal később azonban kiderült, hogy ez nem igaz, és az interjút készítő youtuberek társultak a lánnyal, hogy ruhákat áruljanak a hírhedtté vált szöveggel. Az egyik legkelendőbb termékük egy sapka, amelyen a „Hawk Tuah ’24” felirat olvasható, mintha politikai kampány lenne, és minden szó egy-egy elnök- és alelnökjelöltet jelölne. A kampány szlogenje nyilvánvalóan az, hogy „Köpj rá a micsodájára!”

Míg sok internetező csak humorral közelítette meg a mémet, mások olyan aggodalmakat fogalmaztak meg, hogy ez a videó milyen negatív következményekkel járhat a nő életére, főleg Amerika konzervatív részein.

Via

Ezt olvastad már?

103 éves a világ első mémje

Ez is érdekelhet Ha-ha-ha felirat Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top