nlc.hu
Szabadidő

5 romantikus nyári film

5 romantikus nyári film, amit mindenkinek látnia kell

Sokan nagyon szeretik a romantikus filmeket, hát még ha csodálatos helyeken is játszódnak. A következő 5 film pont ilyen, tökéletes kiegészítése lehet egy egyedüli, páros vagy éppen családos estének.

Bizonyára sokaknak vannak alapfilmjei, amit szerinte mindenkinek látnia kellene legalább egyszer. Mi most összeszedtünk 5 nyári és romantikus alapfilmet, amiket minden nyáron meg kellene egyszer nézni, és sosem lesznek unalmasak. A romantikus szálak kibogozása mellett gyönyörű helyeken játszódnak Párizstól kezdve Toszkánán át.

Szólíts a neveden

A 2017-ben bemutatott film egyszerre romantikus és szomorú, igaz és titkos, gyönyörű és fájdalmakkal teli. A főszereplő Elio (Timothée Chalamet) minden évben Észak-Olaszországban tölti a vakációt szüleivel és régi barátaival. A 17 éves fiú éli a szokásos fiatal életmódot: barátaival buliznak, strandolnak, játszanak és szerelembe esnek.

A fiú apja művészettörténész, és minden évben meghívja egy tanítványát a nyárra, hogy segítsen neki munkájában. Azonban aki ezúttal érkezik hozzájuk (Armie Hammer), felkavarja az ottaniak megszokott életét és a harmóniát, amit eddig igaznak hittek. Jövetelével fény derül a rég elfeledett vagy eddig ki sem derült dolgokra, érzésekre. Mindenesetre e nyár után már semmi nem lesz ugyanolyan…

Csajok Monte Carlóban

A film 2011-es, de örök érzéseket, terveket és célokat mutat be. Ezért is muszáj azoknak látniuk, akik eddig esetleg elmulasztották. A főszereplő Grace (Selena Gomez) legjobb barátnőjével (Katie Cassidy) akarja megünnepelni a gimi véget értét. Az úti cél Párizs gyönyörű városa.

Azonban az indulás előtti este csatlakozni kényszerül hozzájuk Grace féltestvére, Meg (Leighton Meester), aminek senki sem örül. Az utazás először katasztrófába fullad, de aztán Grace-t összetévesztik egy gazdag örökösnővel. A helyzetet kihasználva a lányok végül Monte Carlóban kötnek ki, kalandokba és szerelmekbe keverednek. És próbálják minél tovább titkolni az igazságot…

Vicky Christina Barcelona

Két barátnő érkezik Barcelonába, hogy eltöltsenek ott egy hosszabb nyári vakációt. Vicky (Rebecca Hall) tudatos, józan, és otthon várja a vőlegénye. Vele teljesen ellentétes életmódot vall magáénak Christina (Scarlett Johansson), aki szeleburdi, őrült és kalandokat keres, mert karrierje éppen nem felfelé ível, és nem tudja, mi legyen a következő lépés.

Mindkettőjük életét és érzéseit összezavarja az egyik pillanatban megjelenő sármos festő (Javie Bardem). A lányok elutaznak a férfivel, szerelmesek lesznek belé, és ezt a háromszöget akarja felbontani és tönkretenni a férfi exfelesége (Penélope Cruz), aki őrült módokon kötődik a férfihez…

Este a teraszon ül egy anyuka két kamasz gyermekével, és egy laptopon filmet néznek.

Ezt az 5 filmet együtt is nézheti az egész család.
Fotó: Getty Images

Levelek Júliának

Veronába utazik egy szerelmes jegyespár. Sophie (Amanda Seyfried) újságíróként szeretne minél előbb elhelyezkedni, míg a párja szakács, és bele van bolondulva az olasz ételekbe. A vakáció során is inkább az olasz konyhával tölti inkább idejét, mint párjával. Ezért a lány egyedül indul a város felfedezésére.

Júlia házának falában talál egy ötven éve íródott szerelmes levelet. Válaszol az illetőnek, és előkerül a levél írója. Sophie csatlakozik a levélíró és válaszoló csapathoz, és együtt kezdik el felkutatni a régi levél címzettjét. Közben ő is megváltozik, és máshogy kezdi látni saját életét és érzéseit…

Vadvízi kalandok

Egy igazi nyári, pörgős, vicces film, amit biztos, hogy mindenkinek látnia, ha eddig kihagyta valamiért. Fiataloknak és régebb óta fiataloknak ugyanúgy érdekes és kalandokkal teli élményben lesz részük. Dany (Vojtech Kotek) és Filip (Jiri Mádl) a szüleikkel indulnak kempingezni a Moldva partjára, de nekik ez a nyaralás unalmasnak ígérkezik.

Azonban hirtelen feltűnik egy evezős lánytábor ugyanabban a kempingben, ahol ők is vannak. A fiúknak rögtön megtetszik a helyzet, és mindenáron jóban akarnak lenni a lányokkal. Ezt sokszoros kínos szituáció és beégés követi. A fiúk vakmerően vetik bele magukat mindenféle kalandba, aztán egy veszélyesebb vadvízi evezés közelebb hozza őket egymáshoz a lányokkal…

Forrás: port.hu, Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top