nlc.hu
Szépüljünk
Helyreigazítás…

Helyreigazítás…

Akkor is szükséged lehet a korrektor vagy más néven fedõkrém használatára, ha semmilyen egyéb sminket nem viselsz. A karikákat, a duzzanatokat, a bõrszín hibáit is palástolhatod a segítségével. Te milyet használsz?

Célzottan
Szem alatti táska ellen: a duzzanat alsó vonala alá vidd fel, mert ha ráteszed, még jobban fog látszani
Szem alatti sötét karikák ellen: először apró adagokban pöttyözd, aztán belülről kifelé haladva apró ütögetéssel (különben megnyúlik a bőr, amely ezen a területen ultra érzékeny és vékony) vagy ecsettel dolgozd el a korrektort.
Szemhéjon: eltüntetheted a könny okozta pirosodást, és kiváló alapot képezhetsz vele a szemfestéknek. Itt is az ecset a legjobb eszköz a munkához!
Kipirosodott orrcimpák: egyedül a korrektor képes – legalább ideig-óráig – eltüntetni egy nátha vagy egy alapos sírás nyomait.
Apró hajszálerek: pici ecsetvonásokkal kövesd a vonalakat (akár az extra bőrfoltok, műtét utáni hegek is elfedhetők speciálisan kifejlesztett korrektorral)
Pattanások: mindig picit sötétebb színű korrektort használj ( a világos csak még jobban kiemelné), ilyenkor jó, ha fertőtlenítő anyagot is tartalmaz a fedőkrémed, pl. teafaolajat vagy árnika kivonatot
Szabálytalan ajakvonalak: ha van időd, akkor megfelelő ecsettel dolgozva mintegy újrarajzolhatod a vonalat


Akár több fajtára is szükséged lehet
Az összes korrektorra igaz, hogy erősebben fednek, mint egy alapozó, mert gazdagabbak festékanyagban és sűrűbb az állaguk.
Tubusos: akár pöttyönként is adagolható, könnyebb vele ujjbeggyel dolgozni, a különböző árnyalatokat könnyen összekeverhetjük, hogy az igazit előállítsuk
Stift: talán ez a változat a legelterjedtebb. Az adott területre közvetlenül is felvihetjük. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen magas az olajtartalma, mert akkor könnyen „elmászik” arról a területről, ahova felvittük
Ceruza: mintegy satírozó mozdulatokkal dolgozhatunk vele, jól követhetjük a pici hajszálerek vonalát is ezen a módon.
Tégelyes: Az erősebben fedő változatokat így árulják. Sokszor pici ecsetet is kapunk mellé, de ujjunkkal belenyúlva is dolgozhatunk.
Ecsetes végű: golyóstollhoz hasonlóan a végét nyomkodva vagy tekerve juttatjuk a krémet az ecsetre és közvetlenül vihetjük fel az arcra
Szivacsos végű: a szájfényekhez hasonlóan a korrektort tartalmazó tégelyből a szivacsos applikátort ki lehet húzni. Ha kicsi mennyiségre van szükségünk, akkor óvatosan csak érintsük a megadott pontokhoz.
Vízálló: a kiszerelétsől függetlenül bármelyik lehet ilyen, különösen akkor fontos a használatuk, ha komoly bőrhibákat tüntetünk el, így az minden időjárási körülmény esetén fedett marad.
2in1: az apró ráncokat mintegy feltöltő krémet visszük fel először, utána használjuk a színes korrektort

Figyelj rá!
Akár segédeszközzel (ecsettel, applikátorral, vattapamaccsal) akár az ujjaddal is viszed fel az arcra, a legjobb ha ujjbeggyel dolgozod el, ütögeted bele a bőrbe.
Fontos: csak tiszta kézzel, illetve rendszeresen tisztított ecsettel dolgozz, hogy különösen a pattanások, és a gyógyuló félben lévő apró sebek felületére ne vigyél fel fertőzést okozó kórokozókat.
Mindig pici adagokkal dolgozz, lehet többször is egymás után ugyan arra a területre
Nincs megkötés, alapozóval vagy önmagában is használhatod a korrektorokat.
Alapozó alá és fölé is felviheted a fedőkrémeket. A profik sokszor alá teszik, Te is oda tedd, ha a szem alatti sötét területeket szeretnéd eltűntetni, és a nagyobb területek fedése esetén is közvetlenül a bőrre kerüljön a korrektor. A pici hibákat talán könnyebb alapozás után korrigálni.
Ha önmagában használod, akkor a bőrszínnel megegyezőt, vagy annál egy árnyalattal sötétebbet válassz.
Ha alapozót is használsz, akkor a korrektor színe legyen az alapozó színénél egy picit világosabb.
Az árnyalatokat az alkar belső oldalán kell kipróbálni. Ha nem találsz megfelelőt, akkor te magad is kikeverheted.

Lényeges a színe!
Színtelen: ez a korrektor az apró ráncocskákat és a bőr egyenetlenségit kitölti, de a színen nem módosít.
Zöld: semlegesíti a piros színű elváltozásokat
Halvány barackszín és sárgás árnyalatok: a szem alatti árnyékokat a legjobban ezekkel lehet eltüntetni.
Fényvisszaverő – „megemelheted” vele a fáradt részeket


Keretesbe!!!
Egyeseknek csak télen jelent problémát a hideg és a szél miatt kipirosodott arcbőr, míg mások évszaktól függetlenül kűzdenek ezzel a jelenséggel, mert extra módon érzékenyek a külső hatásokra. Ráadásul ilyenkor a bőr nagyon érzékeny, nem mindegy, hogy milyen termékeket használsz, mert akár tovább ronthatod a helyzetet. Sminkelni ilyenkor is lehet (naná, hogy szeretnéd a foltot is eltüntetni), A Clinique új, Redness Solutions Daily Protective Base SPF 15 (bonyolult elnevezésű) védő kréme amellet, hogy nyugtatja a bőrödet, még smink alapnak is remek: zöld színezékével kiegyenlíti a bőrszínt. 4 900 Ft, a Clinique szaküzleteiben veheted meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top