Sztárok

Évek óta nem járt szüleinél Argentínában a Voice versenyzője

Kalandvágyó szüleinek köszönhetően Argentínában nőtt fel, és csak nyolc éve él Magyarországon Nádor Dávid, a Voice továbbjutója. A fiatal énekes már egy hároméves kislány édesapja, és miatta is szeretne bizonyítani énekesként.

Évek óta nem járt szüleinél Argentínába, a Voice versenyzőjeEgy ötvösmester papa, egy hegedűművész mama, némi kaland- és világlátási vágy – ez a biztos recept arra, hogyan is kell két anyanyelvű gyereket nevelni. Dávid – hála bevállalós szüleinek, akik két kisgyermekükkel annak idején nekiindultak a nagyvilágnak – Argentínában nőhetett fel. Egy már-már meseszerű, festői hegyen, hatalmas fák árnyékában éltek, egészen addig, amíg Dávid tizenévesen előbb dobolni, majd énekelni nem kezdett.

Szerelmes lett és gyereket akart

Mivel Argentínában vajmi kevés lehetőség volt arra, hogy a fiatal tehetség énekesként, zenészként képezze magát, a családtagok hamar belátták, hogy Dávidnak haza kell térnie Magyarországra, hogy fejlődhessen abban, amiben a legjobbnak

A Voice énektanárjára hajt Caramel

érzi magát. „Eleinte nagyon magányos voltam, hiányoztak a rokonok, akiket az elmúlt nyolc évben csak kétszer tudtam meglátogatni, hiszen a tengerentúlra jutni igen komoly anyagi projekt. Talán ennek a magánynak is köszönhető, hogy amikor beleszerettem egy lányba, és boldogok voltunk együtt, nagyon hamar késztetést éreztem arra, hogy családot is alapítsak. Ugyan csak 24 éves voltam, de ez nem számított, az érzelmek voltak a fontosak” – meséli Dávid.

Évek óta nem járt szüleinél Argentínába, a Voice versenyzője„Szakítottunk, de együtt neveljük Lillát”

Dávid spanyoltanárként és egy spanyol nyelvű ügyfélszolgálati irodánál is dolgozott, mellette dobolt és énekelt. Közben pedig barátnője teherbe esett közös gyermekükkel. Dávid lánya, Lilla ma már hároméves, és nagyon drukkol a tehetségkutatóban jól szerepelt apukájának. „Sajnos az édesanyjával nem alakult úgy a kapcsolatunk, mint terveztük, és ma már csak barátok vagyunk – mondja a fiatalember. – De annak örülök, hogy együtt gondoskodunk Lilláról, minden vele kapcsolatos ügyben közösen döntünk és maximálisan kiveszem a részem a neveléséből. Úgy látom, hogy hasonlít rám, és szorult belé egy kis egészséges exhibicionizmus is: a napokban forgatott nálunk a TV2 stábja, és nagyon élvezte, hogy ő is szerepelhet.” Dávid korábban is részt vett már egy tehetségkutatón, ám úgy érezte, produkciójának elbírálása nem volt igazságos, így jó két évre ki is ábrándult ebből a műfajból. „A Voice azonban megfogott. Szimpatikusak voltak a mesterek, az egészet nagyon szakmainak, profinak éreztem. Várom a közös munkát Malek Andival. Én is épp olyan kíváncsi vagyok arra, mit tudunk majd kihozni belőlem, mint ő.”

 Otthon magyarul beszéltek

„Argentínát a hazámnak éreztem, hiszen csodálatos gyerekkorom volt ott. A spanyol mellett a magyar nyelvet is imádtam, annak gazdag kifejezéstárával együtt. Otthon, egymás között sosem beszéltünk máshogyan, ez különösen jól jött, amikor hazajöttem.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top