Sztárok

Jól keres az úszással Hosszú Katinka

Hosszú Katinka vezeti az úszó Világkupa-sorozat pontversenyét. Kiváló teljesítményét nem is jutalmazzák rosszul.

A kétnapos moszkvai versenyen Hosszú Katinka négy számban győzött, egyszer második, egyszer pedig harmadik lett, összesen 81 pontot gyűjtve. Ezzel 24 ponttal előzi meg a mögötte következő ausztrál Emily Seebohmot. A harmadik helyen álló orosz Vitalina Szimonovának 30 pontja van.

Jól keres az úszással Hosszú Katinka

Hosszú Katinka férj-edzőjével Shane Tusuppal

Az idei úszó Világkupa teljes díjazása kétmillió dollár, és ha Katinka tartani tudja formáját, akkor jó esélye van az összeg jelentős részének besöprésére. A nemzetközi szövetség külön jutalmat ad az egyes szakaszok legjobbjainak: az európai, az ázsiai és a közép-keleti “részgyőztesek” fejenként 50 ezer, az összetett pontverseny első helyezettjei pedig 100 ezer dolláros külön gázsit kapnak. Hosszú Katinka 2012-ben, 2013-ban és 2014-ben is megnyerte az összetettet, s minden esélye megvan az idei 100 ezres fődíjra is.

Hosszú Katinka hétvégén rajthoz áll a nyolcversenyes vk-széria második állomásán is, a franciaországi Chartres-ban.  A versenyeken minden egyéni szám győztese 1500 dollárra jogosult, az ezüstérmes 1000, a bronzérmes pedig 500 dollárt kap a pontok és az érem mellett.

Az idei világkupa-sorozatot nem 25-ös, hanem 50 méteres medencében rendezik, hogy a versenyeken kvalifikációt lehessen szerezni a riói olimpiára.

A moszkvai és a chartres-i futamot szeptemberben és októberben négy ázsiai helyszín követi (Hongkong, Peking, Szingapúr, Tokió), majd két közel-keleti verseny (Doha, Dubaj) zárja a sorozatot.

További cikkeink Hosszú Katinkáról:

Hosszú Katinka 200 háton úszott döntőt

400 vegyesen is világbajnok Hosszú Katinka

A pillanat, amikor Hosszú Katinka legenda lett – videó

 

MTI nyomán

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top