Sztárok

7 sztár, aki bizonyítottan ártalmas az egészségre

Csodás alakjuk van, a korukat meghazudtolóan fiatalosak, és úgy csillognak, hogy azt öröm nézni. Még szép, hogy érdekel bennünket a titkuk. Sokuk ezt örömmel meg is osztja velünk, csakhogy a jó tanács mögött gyakran bődületes, ártalmas hülyeség rejtőzik.

Beyoncé és a csodafogyás

Beyoncé szenzációs alakját sokan irigylik, de olykor még ő is küzd súlyproblémákkal. A Dreamgirls című filmjéhez pár éve szeretett volna leadni néhány kilót, csakhogy erre nem volt sok ideje. Ekkor vette igénybe az úgynevezett Master Cleanse nevű csodadiétát, ami valójában egy limonádé, amely citromos vízből, organikus juharszirupból és cayenne paprikából áll. A hírek szerint a tíznapos diéta során mást nem evett, és az eredmény ott is volt a mozivásznon. Csakhogy azt még a hülye is tudja, hogy ha tíz napon át csak limonádét iszol, akkor fogyni fogsz, ugyanakkor jobb helyeken ezt nem diétának, hanem mezei koplalásnak vagy éhezésnek hívják. Ezzel a módszerrel ráadásul a leadott kilók amúgy is pikk-pakk visszajönnek, mert életmódváltás helyett a szervezetünket inkább egy drasztikus sokkhatásnak teszi ki, ami minden, csak nem egészséges. Beyoncé egy csomó ember – köztük rengeteg gyerek – bálványaként ezt jobban is átgondolhatta volna.

7 sztár, aki bizonyítottan ártalmas az egészségre

Victoria Beckham és a madárszar

Victoria Beckham énekesnőként kezdte, de ma már inkább divatikonnak hívnánk, akinek a nevével bármilyen ruházati vagy kozmetikai cikket el lehet adni. Beckhamné egy Japánban tett látogatása során egy spában figyelt fel először egy arckémre, amelynek az egyik fő összetevője a madárszar. Na de nem akármilyen madáré, hanem a fülemüléé. Beckham asszony – és a férje is – azóta esküszik a krém fiatalító hatására, bár semmi sem bizonyítja, hogy a madárszar jót tenne a bőrünknek. Finoman hozzátennénk azt is, hogy egyébként tele van baktériumokkal…

7 sztár, aki bizonyítottan ártalmas az egészségre

Alicia Silverstone és az oltásellenesség

Hollywoodban virágzik az egészséges élet és egészségtudatos étkezés kultúrája, csakhogy ennek akadnak ám vadhajtásai is. Az egyik ilyen az oltásellenesség, ami afféle összeesküvés-elmélet arról, hogy a gyógyszercégek a saját profitjuk növelése érdekében adnak oltást minden gyereknek, amelyek ráadásul autizmust okozhatnak. Az elméletet mostanáig senki sem bizonyította tudományosan, ám ennek ellenére számos híresség állt az oltásellenesek oldalára, és tagadták meg a saját gyerekük beoltatását.

Az egyik legismertebb oltásellenes aktivista a mostanság a filmjei helyett inkább táplálkozási szokásairól ismert Alicia Silverstone, aki nem oltotta be a gyerekét, mondván, hogy egészséges életmóddal és egészséges ételekkel elkerülhetők a betegségek, nem kell ehhez oltás.

7 sztár, aki bizonyítottan ártalmas az egészségre

Mivel a fiam teste egy szupertiszta, egészséges gépezet, ezért meg tudja védeni magát, és a rossz dolgokat is könnyebben feldolgozza, mint azok a gyerekek, akik nem esznek ennyire egészségesen.

Kívánjuk, hogy Alicianak igaza legyen, és a fia soha ne legyen beteg, de az oltásellenes fanatizmus már így is túl sok rég eltűnt betegséget (pl. kanyaró, szamárköhögés…) hozott vissza az életünkbe.

Gwyneth Paltrow, az ostobaság nagykövete

Gwyneth Paltrow-ról színésznőként egyre ritkábban hallunk, viszont lifestyle-guruként tele van vele a sajtó. Marhaságait általában saját blogján osztja meg a nagyérdeművel, melyekből legutóbb a magyar bulvárban is komoly visszhangot kapott, hogy Paltrow szereti gőzölni (?!) a vagináját. Ez azonban nem túl egészséges a hüvely szöveteinek, ahogy a kókuszzsír sem, amit a színésznő természetes síkosítóként használ szex közben. Ezzel csak az a probléma, hogy érzékenység esetén a felhasználó hüvelyflórája bánhatja a dolgot, ami allergiás reakciókat és fertőzést hozhat magával. Gwyneth ezenfelül teljesen odáig van az úgynevezett méregtelenítő kúrákért, amelyeket úton-útfélen reklámoz, csakhogy az ember méregtelenítését tökéletesen elvégzi a mája és a veséje mindenféle kúrák nélkül is, elég, ha sok vizet iszunk, és sokat alszunk hozzá. Persze ártani ezekkel csak úgy ártunk magunknak, hogy szép pénzekért megvesszük a méregtelenítéshez ajánlott táplálék-kiegészítőket…

7 sztár, aki bizonyítottan ártalmas az egészségre

Tom Cruise és az antidepresszánsok gyűlölete

Bő tíz éve történt, hogy Tom Cruise nyilvánosan kritizálta Brooke Shieldset azért, mert a színésznő el merte mondani a világ előtt, hogy a gyereke megszületése után sokáig szülés utáni depresszióban szenvedett. Shields szerint később a színész elment hozzá, és bocsánatot kért tőle, de ez még nem jelenti azt, hogy az álláspontján változtatott volna. Cruise a szcientológia tanainak köszönhetően gyűlöli a pszichiátriát és mindent, ami azzal kapcsolatos, többek közt a pszichiáterek által felírható antidepresszánsokat is. Tény, hogy a gyógyszereknek lehetnek mellékhatásaik, ugyanakkor az is biztos, hogy rengeteg beteget segítettek át ezzel a legnehezebb időszakon.

7 sztár, aki bizonyítottan ártalmas az egészségre

Katy Perry és a vitamin-túladagolás

Pár éve az énekesnő közzétett egy fotót az Instagramján, melyből kiderült, hogy huszonhat fajta vitamint és étrend-kiegészítőt szed napi jelleggel azért, hogy egészségesebb legyen. Talán nem szerencsés Perrynek ezt az életmódot követendő példaként beállítani, ugyanis ha a vitamin- és étrendkiegészítő-adagunkat nem orvos állította össze, ilyen mennyiségben könnyen túladagolhatjuk magunkat velük, ami könnyen hajhulláshoz, émelygéshez, hasmenéshez és fáradtsághoz vezethet.

7 sztár, aki bizonyítottan ártalmas az egészségre

Gönczi Gábor és a déli napozás

Igen, tudjuk, hogy Gönczi Gábor csak egy híradós és hírolvasó, és valószínűleg nem ő szüli meg azokat a marhaságokat, amiket a Tények stúdiójában felolvas, de aki rezzenéstelen arccal képes elmondani egy nem paródiának szánt hírműsorban, hogy a naptej használata rákot okozhat, és amúgy délelőtt tizenegy és délután három között kifejezetten érdemes napra menni, és süttetni a hasunkat, az megérdemli, ha ezért megszólják néhányan.

7 sztár, aki bizonyítottan ártalmas az egészségre

+1

Shailene Woodley és az agyagevés

Shailene Woodley a legtudatosabb színésznők egyike. Csak biofarmokról származó ételeket eszik, nincs mobiltelefonja, előszeretettel jelenik meg smink nélkül a vörös szőnyegen, és agyagot eszik. Igen, jól olvastad: agyagot. Az agyagevés előnyeiről Woodley először egy afrikai taxistól hallott, majd maga is kipróbálta, és azóta is napi egy teáskanálnyit eszik belőle, ami szerinte segít eltávolítani a szervezetéből a méreganyagokat és a nehézfémeket (!). Erre ugyanakkor semmilyen tudományos bizonyíték nincs, de az agyagevés legalább nem ártalmas, egyszerűen csak egy fölösleges és rossz ízű marhaság. De mit is várhatnánk egy színésznőtől, aki szerint nyáron napoztatni kell a vaginát, mert jót tesz neki a D-vitamin?

7 sztár, aki bizonyítottan ártalmas az egészségre

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top