Sztárok

Berki Krisztián: amelyik szülő félti a gyerekét, az gyenge

Berki Krisztián kislánya, Nati már egyáltalán nem lepődik meg, ha édesapjától közös fotót kérnek az utcán. Ebben a közegben nőtt fel, viszont az eléggé megviselte mindkettejüket, hogy a műsorvezető Ázsiába utazott.

Berki Krisztián kérdés nélkül elvállalta az Ázsia Expresszt, akkor sem támadtak kétségei, amikor megtudta, hogy Ambrus Attila lesz a párja. Korábban már beszélt arról, hogy jobb emberként tért vissza nagy kalandról, most pedig azt is elárulta, hogy viselte a kislánya, Nati, hogy egy ideig nem látta az apukáját.

„Amikor pici volt, három hónapot Costa Ricán töltöttem, bár akkor még nem volt semmilyen közös kommunikációnk. Ez az út most nagyon nehéz volt, ahogyan a búcsú is. Értettem, és tudtam, hogy körülbelül mennyit leszek távol. Ő nem értette, csak tudta, hogy elmegyek. Kaptam tőlük egy levelet és egy medált, ami végig rajtam volt. Előbbit csak a megérkezésemkor bontottam ki. Nekem is vannak mélyebb pillanataim, maga a búcsú és a felbontás pillanata is ilyen volt. Tisztában voltam vele, hogy ezt az utat a saját és a családom érdekében meg kell járnom, mert értékesebb emberként fogok visszatérni” – emlékezett vissza Krisztián, és azt is elárulta, Nati hogyan éli meg, hogy az apukáját megismerik az utcán.

„A kislányom ebben szocializálódott. Volt, hogy a szerkesztőnk többet tette tisztába, mint én magam. Napi szinten forgatok, látja a kamerát, édesanyja modellként dolgozik, tehát fotózásokon is részt vesz. Szerintem a mai generációnak ez abszolút nem probléma. Nem néz tévét, csak az okostelefonon, tableten néz mesét. Nagyon sokan féltik ettől a gyerekeket, de annyira gyors ez a világ, hogy nekik ez a természetes” – mondta Berki Krisztián, aki sajátos nézeteit is megosztotta a NLCafe.hu-val.

„Amikor egy szülő félt egy gyermeket, az azt jelenti, hogy ő gyenge. Ha féltjük, az azt jelenti, hogy nem vagyunk biztosak magunkban. Egy normális értékrenddel, felelősséggel kell tudni nevelni a gyereket és fel kell hívni a figyelmet a jó és rossz dolgokra, jelentsen ez bármit is. Lehet, hogy valakinek az a rossz, hogy be tudja írni a tableten a mese címét, amit meg akar nézni, régen pedig az volt, hogy felmászott egy fára, amiről könnyen leeshetett. Nem értem azokat a szülőket, akik mindentől óvják a gyereket” – fogalmazott határozottan a Fem3Cafe műsorvezetője.

Krisztián a nevelési elveiről is beszélt. „Pamelával soha nem tért el a nevelési struktúránk, persze minden családban előfordul, hogy az egyik szülő szigorúbb. Úgy gondolom, hogy ez az esetek nagy százalékában az anya, de az otthon melegét, szeretetét is neki kell megadnia. Nekem apaként az a feladatom, hogy felhívjam a figyelmét a veszélyekre, és megtanítsam azokra a dolgokra, amik az életben várnak rá” – mondta Berki, aki az Ázsia Expressz legutóbbi adásában eléggé kiakadt a körülmények miatt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top