nlc.hu
Sztárok

Elkészült Berki Krisztián síremléke

Rengeteg könny, családi viszály, új szerelem – Ez történt Berki Krisztián halála óta

Egy évvel ezelőtt az egész országot megrázta, amikor alig pár héttel a 42. születésnapja előtt elhunyt a médiaceleb.

Berki Krisztián volt labdarúgó, az FTC vezérigazgatója és műsorvezető is. Több tévéműsorban is feltűnt, főként botrányairól, különc életviteléről híresült el. Évekig szerepelt számos valóságshow-ban. 2019-ben politikai pályán is kipróbálta magát. Halálával két gyermeket hagyott félárván: Hódi Pamelával közös kislánya, Natasa idén lesz 10 éves, míg Berki Mazsival közös gyermeke, Emma kétéves. A történet legborzasztóbb része, hogy az édesapa holttestére az akkor 9 éves Nati talált rá.

Berki Krisztián

Berki Krisztián (Fotó: Schumy Csaba)

Ugyan a celeb halálának ügyében a rendőrség az idegenkezűséget egyből kizárta, mégis büntetőeljárást indítottak, mivel a lakásban kábítószergyanús anyagot találtak. Pár nappal később el is fogtak egy dílert, aki nem sokkal Krisztián halála előtt kokaint adott el neki. A közvélemény sokáig abban a hitben volt, hogy az izomkolosszus tragikus halálát túladagolás okozta, melyet édesanyja és özvegye is tagadott. Arra viszont, hogy mi okozta Krisztián szívének leállását, csak pár napja derült fény: a celeb édesanyja, Júlia asszony nemrég kézhez kapta a boncolási jegyzőkönyvet, majd a nyilvánosságnak is elárulta, mi állt benne

Nagyon fájt, amikor hallottam, azt beszélik – sőt, még írtak is róla –, hogy a kábítószer miatt halt meg a gyerekem. Ez egyszerűen nem igaz! Más vezetett idáig! Krisztián tömte magába az anabolikus szteroidokat. Erről én is tudtam. Persze mint az egészségügyben otthon lévő valaki, aggódtam, és könyörögtem neki, hogy ne szedje ezeket a vackokat! Aki ismerte Krisztiánt, az jól tudja, hogy teljesen hiába mondtuk neki, hiába figyelmeztettük, mert ha ő egyszer a fejébe vett valamit, abból nem engedett. Testépítő volt, és úgy gondolta, hogy ez a dolog nem működhet a szteroidok nélkül. Tönkre is tette a szívét. Ráadásul volt egy nagy lelki törés is az életében, mert ő úgy gondolta, hogy amíg világ a világ, neki már szerepe lesz a médiában. Ezért nagyon megviselte, amikor kiderült, hogy ez nem így van, és megszűntek a munkalehetőségei. Ez túl sok volt neki! Más is lecsúszott már, aztán valahogyan kimászott a gödörből. Krisztián azonban ezt nem tudta elviselni. Láttam én sírni is a fiamat, senkinek nem kívánom azt a szívfájdalmat, amit akkor átéltem” – mondta megtörten Júlia asszony. 

Az elmúlt egy évben sok minden történt

Berki Mazsi, aki egyedül maradt egyéves kislányával, teljesen megrendült férje halálát követően, emellett rengeteg támadás érte. Azt pletykálták, ő törte össze Krisztián szívét, ezt pedig nem tudta feldolgozni. Azt korábban is tudni lehetett, hogy megromlott a házasságuk, de Mazsi állította, éppen akkoriban húzták vissza gyűrűiket, és keményen dolgoztak azért, hogy megmentsék a kapcsolatukat.

Berki Krisztián és Mazsi

Fotó: Schumy Csaba

A temetés után Mazsi egy hónapot Balin töltött, hogy új erőre kapjon. Ugyan sok interjút nem adott az özvegy azóta sem, többeket meglepett, amikor augusztus végén úgy döntött, elvállalja a Dancing with the Starsban való szereplést. Akkor azt mondta, gondolnia kell arra, hogy eltartsa a kislányát. A kijelentés egyik oka lehet az is, hogy Krisztián állítólag tetemes tartozást hagyott maga után. 

Berki Emma és Mazsi

Fotó: Olajos Piroska

Ugyan Mazsi azt mondja, megrázták őt a történetek, és a mai napig nehezére esik meglátogatni férje sírját, viszonylag hamar egyensúlyba került az élete. Fél év sem telt el a gyászidőszak után, mikor ismét rátalált a szerelem egy jómódú üzletember személyében, akivel nemcsak hónapokig utazgatott, hanem mára össze is költöztek

Most elérkezett egy olyan pont az életemben, megmondom nektek őszintén, hogy a kislányommal nagyon különleges lett a kapcsolatom. Az az igazság, hogy egy évvel ezelőtt én teljesen bezártam, és őt is egy kicsit kívül helyeztem, tehát egy ilyen burokban kezdtem el élni. Ez egy védekező reflex volt, hogy ne tudjak még nagyobb fájdalmat átélni. Kilenc-tíz hónap után jutottam el arra a szintre a kislányommal, hogy be tudtam őt teljesen engedni magamhoz. Most egy olyan különleges, szoros kapcsolat van kettőnk között – valószínűleg közrejátszik benne a szeparációs szorongás is, hogy most csak anya van neki –, de most egy olyan csodálatos kort élünk meg, és egy olyan fejlődésen megy keresztül, ami igazából rengeteg energiát ad és feltölt. De megmondom őszintén, útkeresésben vagyok a mai napig. Próbálom kitaposni a kis utamat, megnézni, hogy merre tovább, hogy előre, hogy lenne a jó, és nem mindig találom a helyemet. Én egy nagyon magabiztos nőnek látszódom, de ez nem mindig van így” – nyilatkozta a napokban Mazsi.

Habár Pamela és Krisztián évekkel ezelőtt véget vetettek a kapcsolatuknak, és a viszonyuk korántsem volt felhőtlen, a celeb volt párját is megrázták a történtek. Hónapokig úgy tűnt, belefogyott a gyászba, a legnagyobb aggodalmát viszont az okozta, hogyan fogja ezt feldolgozni kislánya, Natasa. 

Berki Krisztián és Tóth-Hódi Pamela

Fotó: Olajos Piroska

Életünk története sok-sok fejezetből áll. Amikor megveszünk egy könyvet, elolvassuk a rövid tartalmát, ha meg szeretnénk nézni a moziban egy filmet, megnézzük az előzetest. Azonban az élet hoz váratlan fordulatokat, amiről senki nem szól és senki nem ír azért, hogy felkészülhessünk. Befejeztük életünk azon fejezetét, amit szívünk szerint átlapoztunk volna, s elkezdünk egy új oldalt. Nem röppenünk azonnal tündérmesébe, de úgy érzem, hogy a mi életünk még nagyon sok fejezetből áll, ezért mindent meg is teszünk, és a következő részeket megpróbáljuk egyre szebbé tenni. Közösen, egy szoros és harmonikus családban. Elbírtam és elbírom, mert a gyermekeimnek és férjemnek minden nap szükségük van rám és nekem rájuk” – közölte akkor Pamela, aki ma már újra ragyog, és minden idejét családjának szenteli. 

Családi egyesülés

A sajtó nem csak a gyásztól és a sok búcsútól volt hangos abban az időszakban. Mindenki tudta, hogy Pamela és Mazsi nem ápolnak jó viszont, így adódott a kérdés, a két féltestvér fog-e egyáltalán találkozni, miután édesapjuk eltávozott. Időbe telt, de végül Mazsiék rendezték soraikat. További feszültséget keltett azonban az, hogy Júlia asszony mikor és hogyan láthatja unokáit. 

Pamela egyszerű döntésre jutott: „Amíg a szabályaimat betartják, mindenki találkozhat a lányommal, az ő érdekeit szem előtt tartva. Júliával ki tudtunk alakítani egy megfelelő kapcsolatot. Tudnak találkozni, legutóbb én vittem le hozzá Natit Tatabányára. Megkértem azonban, hogy amit az unokája bizalmasan mond neki, azt ne mondja el senkinek. Nem fogom gátolni Natit, hogy találkozzon a rokonaival, amíg szívesen megy. Ez Emmára is érvényes, de a szabályok betartásában Mazsinak is partnernek kell lennie. Egyelőre jól haladunk” – mondta februárban az influenszer. 

Mazsi és exanyósa között nagyobb feszültség volt, illetve nehezebben is egyeztek meg egymással. Hónapokig azt lehetett olvasni, ahogy Júlia asszony szidalmazta fia özvegyét. „Napról napra jobban szakad szét a szívem. Látom a friss képeit és egyszerűen nem tudom felfogni: ott nevet, élvezi az életet és ezt még az arcunkba is tolja? Hát nincs benne semennyi együttérzés, tapintat? Gyász? – panaszolta korábban Júlia asszony. – Most olyan düh van bennem, hogy azt érzem, ha személyesen találkozom Mazsival, lehet, meg is tépem!” 

Januárban viszont megtört a jég, a két fél végre nyitott egymás felé és a nagymama is találkozhatott unokájával. „Minden rendben, találkoztam Emmával, és Mazsival is beszéltünk. Rendben van most közöttünk minden.

Berki Mazsi és Júlia asszonyFotó: Fotó: Olajos Piroska

Végső nyugalom

Egy évvel a halála után elkészült a celeb síremléke, melyen egy 8-as számú fekete biliárdgolyó látható, valamint Berki portréja és aláírása. Idézetnek a legendás színésznő, Jászai Mari szavait vésték fel: „Senki voltam, ezért tudtam mindenki lenni.” 

A Magyar Nemzet információi szerint már nem gyanúsítják kábítószer-kereskedelemmel azt a vecsési férfit, aki ellen Berki Krisztián halála után indított eljárást a rendőrség. A férfi esetében a megalapozott gyanú kábítószer birtoklása módosult. A Berki-ügyben egy másik gyanúsított ellen már korábban befejezték a nyomozást, őt szintén drogbirtoklással gyanúsítják. A nyomozás lezárult, Mazsi és Pamela továbbléptek, Júlia asszony fájdalmasan gyászolja elhunyt fiát. Egy biztos: az ország sokáig fog még emlékezni Berki Krisztiánra, akinek személyisége bár megosztotta az embereket, mindenkiben nyomot hagyott. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top