Sztárok

A börtönben halt meg a szexragadozó

Elhunyt Max Clifford, a szexuális bűncselekményekért elítélt egykori PR-guru. Legfiatalabb áldozata a vád szerint 14 éves volt.

A 74 éves Max Cliffordot a börtöncellájában szívinfarktus érte, kórházba szállították, de vasárnap elhunyt. A brit celebvilág egykori első számú PR-menedzsere súlyos börtönbüntetését töltötte fiatalkorú lányok és fiatal nők sérelmére évtizedekkel ezelőtt elkövetett sorozatos szexuális bűncselekmények miatt.

Cliffordot 5 éve vette őrizetbe a Scotland Yard szexuális bűncselekmények gyanújával. A 2014 tavaszán lezajlott büntetőperben összesen 8 vádpontban mondta ki bűnösnek a londoni Southwark kerület koronabíróságának esküdtszéke, és a bíróság 8 év szabadságvesztésre ítélte. Az ítélet alapján az egykori impresszáriónak legalább 4 évet kellett volna rács mögött töltenie, vagyis elvileg jövőre szabadulhatott volna.

Clifford az 1970-es és az 1980-as években követte el bűncselekményeit, amelyek az ítélet indoklása szerint a ma hatályos brit büntetőtörvénykönyv alapján kiskorúak sérelmére elkövetett nemi erőszaknak minősülnének. Az első elítéltje volt annak az átfogó vizsgálatsorozatnak, amelyet a Scotland Yard a BBC televízió egyik néhai műsorvezető sztárjának súlyos szexuális bűncselekményei ügyében kezdett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top